Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: «Η πανδημία σε 6-8 μήνες θα λάβει τέλος αλλά ο ιός θα παραμείνει»

Κορονοϊός: «Η πανδημία σε 6-8 μήνες θα λάβει τέλος αλλά ο ιός θα παραμείνει»

Η πανδημία του κορονοϊού θα τελειώσει σε 6-8 μήνες εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Έλληνας καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

«Έχουμε το εμβόλιο,θεραπείες,τα φάρμακα της Merck και της Pfizer οπότε πιστεύω ότι η πανδημία θα φύγει σε 6-8 μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής ωστόσο εκτίμησε πως ο κορονοϊός θα μείνει σε κάποια μέρη του κόσμου.

Ο κ.Γαλιατσάτος τόνισε πως ο εμβολιασμός είναι υψίστης σημασίας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας,θα είναι το κλειδί για να λήξει η πανδημία: «Πρέπει να εμβολιστούμε ώστε ο οργανισμός μας να είναι πιο «έξυπνος» απέναντι στον ιό. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι απέναντι στο κίνδυνο και μαζί με τις μάσκες, η πανδημία θα φύγει».

Για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών ξεκαθάρισε πως οι γιατροί θα πρέπει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου ώστε να μεταβεί μαζικότερα στα εμβολιαστικά κέντρα.

«Βλέπω τους ασθενείς που θέλουν να ζήσουν, θα νικήσει ο άνθρωπος γιατί έχουμε την απάντηση απέναντι στο μικρόβιο», τόνισε ο καθηγητής και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της μάχης κόντρα στον κορονοϊό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις