Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός – Ηλιούπολη: Έτσι ταμπουρώθηκαν στην εκκλησία ο ιερέας και οι πιστοί (video)

Κορονοϊός – Ηλιούπολη: Έτσι ταμπουρώθηκαν στην εκκλησία ο ιερέας και οι πιστοί (video)

Σάλο έχει προκαλέσει το περιστατικό στην Ηλιούπολη, με τον ιερέα που αγνόησε τα μέτρα για τον κορονοϊό και έκανε κανονικά τη Θεία Λειτουργία, παρουσία πιστών.

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στην εκπομπή “Μαζί σου” της Τατιάνας Στεφανίδου για όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί. “Κάναμε την καταγγελία γιατί χθες μας πήρε τηλέφωνο κάποιος περίοικος ότι ο ιερέας παρόλες τις απαγορεύσεις και για τον Υμηττό και για την Εκκλησία, ήταν με πιστούς και έκανε Λειτουργία. Το πρωί ήρθε με άλλα δύο άτομα και άνοιξαν την εκκλησία. Είδαμε μετά ότι μπήκαν τουλάχιστον άλλα έξι άτομα μέσα στην εκκλησία. Όταν έφτασε η αστυνομία, βρήκε τον ιερέα και τους πιστούς κλειδωμένους μέσα στον ναό…”.

Ο ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου τέλεσε κανονικά τη λειτουργία στο παρρεκλήσι του Προφήτη Ηλία, αψηφώντας όχι μόνον μία, αλλά δύο απαγορεύσεις: και αυτή της Λειτουργίας με πιστούς και της εισόδου στον Υμηττό, η πρόσβαση στον οποίο έχει απαγορευθεί.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο ιερέας του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, σε εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά μέσα, καλούσε τους πιστούς να αγνοήσουν τον κορονοϊό και τις συμβουλές των ειδικών και να σπεύσουν στην εκκλησία προκειμένου να μεταλάβουν.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις