Ελλάδα

Κορονοϊός – Ιταλία: Χαλαρώνουν τα μέτρα σε στάδια, σινεμά και θέατρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ιταλική κυβέρνηση, μετά την θετική γνωμοδότηση της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής επιστημόνων, ετοιμάζεται να αυξήσει την πληρότητα σταδίων, κινηματογράφων και θεάτρων, χαλαρώνοντας τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα η πληρότητα σε στάδια και ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορεί να φτάσει το 75% του συνόλου, ενώ εκείνη των παλέ ντε σπορ το 50%.

Στα θέατρα, τους κινηματογράφους και τις αίθουσες συναυλιών, θα μπορεί να γεμίζει το 80% των θέσεων σε κλειστούς χώρους και το 100%, όταν πρόκειται για ανοικτούς.

Για τα μουσεία δεν θα ισχύσουν περιορισμοί. Όλοι οι θεατές, φίλαθλοι και επισκέπτες μουσείων θα πρέπει να διαθέτουν την πράσινη κάρτα εμβολιασμένου ή να έχουν κάνει γρήγορο τεστ εντός 48 ωρών πριν από την είσοδό τους στους συγκεκριμένους χώρους.

«Μια ισορροπημένη προσέγγιση, η οποία επιτρέπει να πάρει μια ανάσα ανακούφισης ο χώρος του θεάματος και του πολιτισμού», σχολίασε ο πρόεδρος της Ιταλικής Συνέλευσης Περιφερειών Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα. Η σχετική, επίσημη απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι αναμένεται να ληφθεί, όπως όλα δείχνουν, μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Είναι ο πιο φιλήσυχος άνθρωπος, του δημιουργούν προβλήματα» λέει ο αδερφός του 77χρονου που επιτέθηκε με τρίαινα σε γείτονές του στον Πειραιά
«Ο αδερφός μου δεν είναι του καυγά, για να βγει το όχημά του, πρέπει να βγούνε δυο - τρία αμάξια, το πάρκινγκ είναι δικό του» λέει ο αδερφός του 77χρονου
Από την επίθεση στον Πειραιά
Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για οικονομικές ατασθαλίες και ξέπλυμα χρήματος ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα
Όπως αναφέρεται στο δικαστικό βούλευμα, το ζευγάρι κατασκεύασε σπίτι με λεφτά της Κιβωτού, πλήρωνε υπάλληλο που συντηρούσε το σπίτι με λεφτά του Οργανισμού
Ο πατέρας Αντώνιος 8