Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τρεις νεκροί στην Ελλάδα! Δυο ασθενείς κατέληξαν σήμερα το πρωί

Κορονοϊός: Τρεις νεκροί στην Ελλάδα! Δυο ασθενείς κατέληξαν σήμερα το πρωί

Ένας 67χρονος άνδρας στη Ζάκυνθο είναι το τρίτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και δεύτερο σήμερα Σάββατο μετά από τον 90χρονο στην Πτολεμαΐδα. Ο άτυχος άνδρας κατέληξε ύστερα από τρεις ημέρες νοσηλείας.

Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός στην Ελλάδα μετά την έξαρση που παρουσίασε ο κορονοϊός, με τελευταία θύματα έναν 67χρονο στη Ζάκυνθο και έναν 90χρονο στην Πτολεμαΐδα το πρωί του Σαββάτου.

Ο 67χρονος άνδρας κατέληξε μετά από τρεις ημέρες νοσηλεία στο νοσοκομείο της Ζακύνθου στο οποίο είχε εισαχθεί την Πέμπτη με βαριά συμπτώματα και νοσηλευόταν στην ειδική μονάδα απομόνωσης διασωληνωμένος. Η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και υπέστη ανακοπή καρδιάς. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να τον επαναφέρουν, όμως δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Νωρίτερα το Σάββατο δεύτερο θάνατο στην Ελλάδα επέφερε ο κορονοϊός που έχει θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλο τον πλανήτη.

Πρόκειται για έναν 90χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και έχασε τη μάχη με τη ζωή ύστερα από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας.Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη δυο συγγενείς του θύματος, ο οποίος είχε καταγωγή από την Δαμασκηνιά Βοϊου της Καστοριάς.

Αρχικά ο 90χρονος βγήκε θετικός στον κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καστοριάς και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο όπου και κατέληξε.

Χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε πως τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας ανέρχονται στα 190, ενώ από αυτούς που έχουν νοσήσει, οι πέντε είναι διασωληνωμένοι.

Το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τα εξής

Ανακοινώνονται δύο θάνατοι από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2: 90χρονος Έλληνας πολίτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις