Ελλάδα

Κορονοϊός: Κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα του Ηρακλείου Κρήτης

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορονοϊού σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 1 έως 7 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, την εβδομάδα 1-7 Μαρτίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 22 – 28 Φεβρουαρίου 2021 στο ιϊκό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσότερων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, πλην του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται από +49% στη Θεσσαλονίκη έως και +128% στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οριακές κρίνονται οι αυξήσεις που παρατηρούνται στην Πάτρα (+10%), στη Λάρισα (+12%) και στην Περιφέρεια Αττικής (+15%), με το ιϊκό φορτίο στα λύματα των περιοχών αυτών να παραμένει στο ίδιο επίπεδο με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας.

Παρομοίως, η συγκέντρωση του ιϊκού φορτίου στα λύματα του Αγίου Νικολάου Κρήτης (-2%) παραμένει ουσιαστικά σταθερή, σε σχετικά χαμηλά όμως επίπεδα.

pinakas

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδων βιολογικής ξανθής σταφίδας – Εντοπίστηκε ωχρατοξίνη Α
Η εταιρεία αποφάσισε την ανάκληση όλων των παρτίδων του προϊόντος και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι - Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν
ΕΦΕΤ
Τα κρούσματα της γρίπης φέρνουν ασφυξία στα νοσοκομεία: «Γολγοθάς» των ασθενών στα Επείγοντα, ελλείψεις σε αντιικά
Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, από τους 100 ασθενείς που προσέρχονται στα Επείγοντα με συμπτώματα λοίμωξης, περίπου το 10% εισάγεται για περαιτέρω νοσηλεία
Διάδρομος νοσοκομείου 6
«Μαϊμού» αστυνομικός λήστεψε αλλοδαπό στον Άγιο Δημήτριο – Άγνωστοι ξυλοκόπησαν 23χρονο και του πήραν τα παπούτσια στο Νέο Ηράκλειο
Ο «μαϊμού» αστυνομικός πλησίασε τον αλλοδαπό ο οποίος περίμενε σε στάση λεωφορείου και βγαίνοντας από το όχημα του είπε: «Ψηλά τα χέρια, αστυνομία»
περιπολικό