Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Μόσιαλος για κορονοϊό: «Λειτουργία από την τηλεόραση και απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας»

Μόσιαλος για κορονοϊό: «Λειτουργία από την τηλεόραση και απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας»

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος έχει λειτουργήσει ως σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα κορονοϊού με άρθρο του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αναφέρεται στα όσα αποφάσισε η εκκλησία όσον αφορά στο θέμα του κορονοϊού.

Ο κ. Μόσιαλος, όσον αφορά στο θέμα της Θείας Μετάληψης που δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, είπε ότι επικοινώνησε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να μάθει τι προτείνει αλλά διαπίστωσε ότι δεν έχει εκδώσει καμία οδηγία.

Όπως τονίζει, άκουσε μεν την θέση της Εκκλησίας η οποία είπε ότι δεν υπάρχει θέμα διακοπής της Θείας Κοινωνίας αλλά δεν έχει ακούσει την επίσημη στάση της Πολιτείας. Και το αιτιολογεί λέγοντας ότι  σε μια χώρα που οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας είναι τόσο στενές θα περίμενε κανείς και κυβερνητική τοποθέτηση.

Τονίζει ότι το θέμα δεν είναι καθαρά ελληνικό και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνήσεων δεν έχουν πάρει θέση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Επαναλαμβάνει ότι η γνώμη του είναι ότι οι ευπαθείς ομάδες των πιστών που είναι και η πλειοψηφία όσων πηγαίνουν στην εκκλησία, θα πρέπει να παρακολουθούν την λειτουργία από την τηλεόραση και ότι η Θεία Κοινωνία θα πρέπει να σταματήσει κατά την διάρκεια της επιδημίας. Στην ακραία περίπτωση που θα έχουμε φαινόμενα Ιταλίας, η Εκκλησία θα πρέπει να σκεφτεί πιο ασφαλείς τρόπους εκτέλεσης της θείας λειτουργίας π.χ. σε εξωτερικούς χώρους όπως έπραξε η Καθολική Εκκλησία.

Και τέλος διερωτάται: Αν συνεχίσει η Θεία Μετάληψη στις υπόλοιπες χώρες πως θα γίνει περιορισμός στην εξάπλωση μιας νόσου που δεν έχει εθνικά σύνορα;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις