Ελλάδα

Κορονοϊός – Λύματα: Αύξηση 49% στο ιικό φορτίο στην Κέρκυρα

Πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα καταγράφεται στις περισσότερες περιοχές που ελέγχθηκαν από το εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ την εβδομάδα 4-10 Απριλίου 2022.

Συγκεκριμένα αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο σε 3 περιοχές, πτωτικές σε επτά και σταθεροποιητικές σε 3 περιοχές που ελέγχθηκαν από το ΕΔΕΛ.

Συγκεκριμένα καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Ιωάννινα (+33%) και στην Κέρκυρα (+49%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο Βόλο (+25%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (-39%) και στον ΆγιοΝικόλαο (-71%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στα Χανιά (-12%), στην Ξάνθη (-21%), στο Ηράκλειο (-22%) και στην Πάτρα (-25%).

Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στην Περιφέρεια Αττικής (+5%), στη Λάρισα (-5%) και στην Αλεξανδρούπολη (-7%).

lumata

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ με διπλή πτώση 27χρονης από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στο Μαρούσι - Νοσηλεύεται τραυματισμένη
Τη στιγμή του συμβάντος βρισκόταν στο διαμέρισμα και ένας άντρας, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τον σύζυγό της, με τον οποίο φέρεται να συγκατοικούσε η γυναίκα
Περιπολικό
Απόπειρα ληστείας και επίθεση με καλάσνικοφ στην Αιτωλοακαρνανία - «Απείλησαν τη μητέρα μου “αν μιλήσεις θα σε σκοτώσω”»
Τρεις άνδρες έστησαν καρτέρι σε οικογένεια, χτύπησαν τον πατέρα, απείλησαν και προσπάθησαν να δέσουν τη μητέρα και πυροβόλησαν με όπλο τον γιο
Αιτωλοακαρνανία