Ελλάδα

Κορονοϊός: «Μαύρη» μέρα! 482 νέα κρούσματα, 500 νεκροί συνολικά και 83 διασωληνωμένοι

Δέκα νεκροί σε μια μέρα, νέα κρούσματα κοντά στο... μαύρο ρεκόρ, δεκάδες συμπολίτες μας μάχονται στις ΜΕΘ. Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για το πώς "κινείται" στην χώρα μας ο κορονοϊός.

Μια δύσκολη μέρα σήμερα, Σάββατο 17.10.2020, σε ό, τι αφορά τον… εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός.

Και είναι δύσκολη όχι μόνο διότι ο κορονοϊός εξακολουθεί να δίνει βροντερό “παρών” στην χώρα μας, μετά το χειρότερο ρεκόρ των χθεσινών 508 νέων κρουσμάτων, αλλά και γιατί ήδη στην επαρχία η κατάσταση είναι οριακή.

Click4more: Σημεία και τέρατα είδε ο Χαρδαλιάς στην Κοζάνη! Έδωσε στεγνά τα ονόματα μπαρ με κρούσματα! – Το πάρτι με τους 11 θετικούς

Η ήδη “κόκκινη” Κοζάνη μετρά τις πληγές της, τα Ιωάννινα μοιάζουν να είναι το… επόμενο μέρος της Ελλάδας που ίσως ενταχθεί στο επίπεδο 4, οι νεκροί έφτασαν τους 497 συνολικά από την αρχή της πανδημίας και κάπως έτσι ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος.

Μέσα σε όλα αυτά, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει και σήμερα πως καταγράφηκαν 482 νέα κρούσματα, με τα συνολικά σε όλη τη χώρα να είναι πλέον 24.932.

Είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση όσον αφορά στα κρούσματα, με το ρεκόρ να “σπάει” με τα χθεσινά 508 κρούσματα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται τα 460 που καταγράφηκαν στις 02.10.2020.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2020 (ώρα 15:00).

Click4more: “Γιατί δε φοράτε μάσκα”; Η παρατήρηση Μητσοτάκη σε παιδάκια στη Σαμοθράκη – Θερμή υποδοχή (video)

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 482, εκ των οποίων 46 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 24932 (ημερήσια μεταβολή +2.0%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 500 θάνατοι.Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 83 (71.1% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

κορονοϊός

Από το σύνολο των 24932 κρουσμάτων, 3475 (13.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 10037 (40.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Click4more: Κατεβάστε ολόκληρη την ενημέρωση του ΕΟΔΥ κάνοντας κλικ εδώ

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

koronoios daily

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου 1
«Με νάρκωσε και με έκλεψε» λέει ο 42χρονος για την οικιακή βοηθό στη Γλυφάδα - «Δεν έχω καμία σχέση» απαντά η ίδια
«Όταν ξύπνησα πήγα στους γείτονές μου και ζήτησα βοήθεια, τους ζήτησα να καλέσουν την αστυνομία, ήμουν χάλια, δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Τότε κατάλαβα ότι μου λείπουν χρήματα και κινητά»
Η οικιακή βοηθός στη Γλυφάδα 4
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 4
Η ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε με την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε η Μαράια
Η Μαράια γνωστοποίησε ότι δέχτηκε ένα απειλητικό μήνυμα από Τούρκο οπαδό το οποίο έγραφε: «Θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια. Θα φοβάσαι όπου κι αν πας».
Η Μαράια Αντετοκούνμπο κατά την άφιξη της Εθνικής 13