Ελλάδα

Κορονοϊός: “Μαύρη” μέρα και η σημερινή – 103 νεκροί σε 24 ώρες και 1498 νέα κρούσματα

Σοκάρει ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό, που καταγράφονται σε μόλις ένα 24ωρο. 540 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό σε ένα 24ωρο είναι πάνω από 100, κάτι που είναι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 108 νεκρούς και σήμερα, Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020, 103, ενώ καταγράφηκαν 1498 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 91619 (ημερήσια μεταβολή +1.7%), εκ των οποίων 53.4% άνδρες.
Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 1630 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 540 (72.2% άνδρες).

Από το σύνολο των 91619 κρουσμάτων, 4810 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 23403 (25.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0 έως 104 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 80 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προσποιούνταν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν τα κοσμήματα 68χρονης στην Αθήνα – Ανήλικοι διέρρηξαν κατάστημα εστίασης στην Πάτρα
«Μου είπε να τα τυλίξω σε αλουμινόχαρτο και να τα βάλω σε σακούλα. Φοβήθηκα για το σπίτι μην κάνει έκρηξη, όπως μου είπε», λέει η 68χρονη
Πάτρα
Φως στα αίτια της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο ρίχνει η αυτοψία της ΔΑΕΕ - Αναπτήρας και διαρροή αερίου πίσω από τη διπλή έκρηξη
Οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν την Τετάρτη 15 Ιουλίου
Πυκνοί καπνοί και φωτιά μετά τη διπλή έκρηξη στον Ασπρόπυργο