Ελλάδα

Κορονοϊός: Με λίστα αναμονής η εισαγωγή στις ΜΕΘ – Η δύσκολη επιλογή των γιατρών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός έχει φέρει σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση το σύστημα Υγείας της χώρας το οποίο έχει στην κυριολεξία γονατίσει. Οι κλίνες στις ΜΕΘ είναι πλήρεις και οι γιατροί πλέον καλούνται να επιλέξουν τους ασθενείς που θα διασωληνωθούν.

Μια διαδικασία ομολογουμένως δύσκολη για τους γιατρούς με την πνευμονολόγο – εντατικολόγο Γεωργία Κωνσταντοπούλου να αναφέρεται στο θέμα.

 «Για μας είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπαίνουμε σε αυτή τη θέση. Δεν θα έπρεπε κανονικά, θα έπρεπε να υπάρχει ο τρόπος και η υποδομή ώστε όλοι οι ασθενείς να παίρνουν την ευκαιρία που τους αναλογεί» ανέφερε η γιατρός του Γενικού Κρατικού Νικαίας, τονίζοντας ότι οι γιατροί που νοσηλεύουν τους ασθενείς καλούνται να λάβουν την απόφαση.

«Τη δεδομένη στιγμή έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τις κλίνες, ουσιαστικά δεν υπάρχει αυτό που λέμε ότι υπάρχει πληρότητα 92%, είναι λίγο πλασματικό. Οι ελεύθερες κλίνες που έχουμε κάθε μέρα είναι κλίνες οι οποίες προκύπτουν από ασθενείς που διακινούνται ή δυστυχώς καταλήγουν στις ΜΕΘ» σημείωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου, εξηγώντας πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι περισσότεροι από τις διαθεσιμότητες που βγαίνουν καθημερινά.

«Εκ των πραγμάτων η πληρότητα είναι στα 100% και δημιουργείται λίστα αναμονής στις εντατικές τις τελευταίες ημέρες» υπογράμμισε η πνευμονολόγος και εντατικολόγος του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Μιλώντας για τα κριτήρια που οδηγούν τους γιατρούς στην επιλογή, η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «συνήθως έχει να κάνει με την ηλικία, τις συνοσηρότητες, ποιος έχει άμεση ανάγκη υποστήριξης, που δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύλληψη πλοιάρχου στο Κερατσίνι για υπεράριθμους επιβάτες και παρατυπίες στη μεταφορά υγραερίου
Το πλοίο είχε μόλις αποπλεύσει με προορισμό τη Μύκονο, την Κω και τη Ρόδο, όταν έλαβε εντολή να επιστρέψει στον προβλήτα του Νέου Μώλου Δραπετσώνας για τη διενέργεια ελέγχου
Λιμενικό
Καρέ καρέ η άφιξη της 42χρονης διασώστριας σπίτι του κατηγορούμενου ζευγαριού στη Σύρο - Η στιγμή της καταδίωξης
Για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του 41χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ δίωξη για συνέργεια έχει ασκηθεί και στη σύζυγό του
Σύρος 18
Η ανακοίνωση της Aegean για την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο «Ελ. Βενιζέλος»: «Παρουσιάστηκε ένδειξη για πιθανή ύπαρξη καπνού»
«Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία έχει ήδη μεριμνήσει για νέο αεροσκάφος προκείμενου να μεταβούν στον προορισμό τους» αναφέρει η ανακοίνωση
Aegean