Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μέρες Απριλίου με τα κρούσματα και «συναγερμός» στους ειδικούς

Κορονοϊός: Μέρες Απριλίου με τα κρούσματα και «συναγερμός» στους ειδικούς
Φωτογραφία αρχείου

Νέος συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα για την «εκτόξευση» των κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς το απόγευμα της Τρίτης (19.10.2021), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.739 νέες μολύνσεις

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 3.000, καθώς τη Δευτέρα (18.10.2021) επιβεβαιώθηκαν 3.164. Η τελευταία φορά που τα στοιχεία κυμαίνονταν σε ανάλογα – υψηλά- επίπεδα, ήταν τον Απρίλιο. Στις 27 Απριλίου 2021, είχαν επιβεβαιωθεί 3.313, ενώ νωρίτερα, τον ίδιο μήνα, και συγκεκριμένα την εβδομάδα 14 – 21 Απριλίου, οι μολύνσεις ήταν σταθερά πάνω από τις 3.000, με εξαίρεση τις 17, 18 και 19 Απρίλίου.  

«Μέσα στο Νοέμβριο περιμένουμε 5.000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν πάρουμε νέα μέτρα», προειδοποίησε ο αναπληρωτής καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Παρά την ύπαρξη του εμβολίου, τη δεύτερη χρονιά της πανδημίας, τα στοιχεία θανόντων και κρουσμάτων από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα, είναι πολύ πιο ανησυχητικά σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Τα στοιχεία για τους νεκρούς

Tα στοιχεία για τα κρούσματα 

Ο κορονοϊός «θερίζει» τους νέους ανεμβολίαστους

Στο μεταξύ, οι κλινικές και οι εντατικές συνεχίζουν να γεμίζουν με ανεμβολίαστους ασθενείς. Ενδεικτικό, είναι το γεγονός ότι στην Ανατολική Μακεδονία από τους 58 διασωληνωμένους, οι 48 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ σε κεντρική και Δυτική Μακεδονία ανεμβολίαστοι είναι 64 από τους 67 διασωληνωμένους. Πλέον στη Θεσσαλονίκη μόλις 6 κρεβάτια εντατικής θεραπείας μένουν κενά.

Η διευθύντρια του «Αγ. Δημητρίου», Γλυκερία Βλαχογιάννη, δήλωσε: στο MEGA: «Δεν προλαβαίνουμε. Τώρα βγήκε ένας ασθενής μου, με το που βγαίνει και τον διακομίζω εκτός μονάδας, μπαίνει άλλος. Αυτό γίνεται από το πρωί. Είναι ανεμβολίαστοι».

«Σαφάρι» ελέγχων για τη γνησιότητα των πιστοποιητικών σε θαμώνες εστίασης

Την ίδια ώρα, σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι των Αρχών σε μπαρ και εστιατόρια με το προσωπικό των καταστημάτων να ζητά από τους πελάτες τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας ελέγχουν διεξοδικά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, και τις ταυτότητες πελατών και υπαλλήλων σε χώρους εστίασης.

Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί με τους ίδιους τους καταστηματάρχες να ζητούν από τους πελάτες τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλιώς δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο κατάστημα.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο, οι ίδιοι οι πελάτες επισημαίνουν ότι η διαδικασία του ελέγχου δεν ολοκληρώνεται…

Με πληροφορίες από: Mega.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις