Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός – «Μέσα» στη μονάδα COVID του Λαϊκού: Βάζουν ασθενείς μπρούμυτα για να μπορούν να αναπνέουν

Κορονοϊός – «Μέσα» στη μονάδα COVID του Λαϊκού: Βάζουν ασθενείς μπρούμυτα για να μπορούν να αναπνέουν

Συγκλονιστικές εικόνες από τη μονάδα Covid του Λαϊκού νοσοκομείου. Ασθενείς με κορονοϊό τοποθετούνται μπρούμυτα στα κρεβάτια για να μην πάθουν ασφυξία!

Οι εικόνες που σοκάρουν καταγράφηκαν από την κάμερα του ΣΚΑΙ κατά την επίσκεψη της εκπομπής «Σήμερα» στη μονάδα Covid του Λαϊκού νοσοκομείου και τη συνέντευξη του Νίκου Σύψα.

Στη μονάδα Covid του νοσοκομείου, οι ασθενείς τοποθετούνται μπρούμυτα για να μπορούν να αναπνέουν καλύτερα.

«Ένας ασθενής πρέπει να είναι μπρούμυτα καθώς αιματώνεται έτσι καλύτερα το αναπνευστικό του σύστημα» εξήγησε ο Νίκος Σύψας. «Δεν αντέχεται αυτό αλλά ο ασθενής πρέπει να επιβιώσει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Όπως αναφέρει, ένας ασθενής που μπαίνει σε ΜΕΘ έχει ανάγκη υψηλής παροχής οξυγόνου ενώ το μηχάνημα αυτό θέλει συνεχώς ρύθμιση.

«Είναι οδυνηρό να πνίγεται ο ασθενής. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο είναι να πεθαίνει από ασφυξία, είναι ο πιο οδυνηρός θάνατος, η πιο οδυνηρή κατάσταση να μην μπορείς να πάρεις αέρα», περιγράφει ο Νίκος Σύψας.

Τονίζει πως εάν κάποιος μπει σε ΜΕΘ οι πιθανότητες να επιβιώσει δεν είναι πολλές, είναι κάτω από 50%. «Είναι σκληρή μάχη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι το στήριγμα της κλινικής, λέει ο καθηγητής και σημειώνει πως υπήρχαν κάποιες στιγμές που ήταν ανυπόφορες. «Στο 2ο και το 3ο κύμα εξαντληθήκαμε αλλά τα καταφέραμε», είπε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις