Ελλάδα

Κορονοϊός: Μεταλλάξεις και διασπορά «εχθροί» του χαμηλού δείκτη θετικότητας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέες περιοχές κοκκινίζουν, τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα όπως και η διασπορά, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται με τον δείκτη θετικότητας να είναι χαμηλός, αλλά όχι τόσο όσο θέλουν οι ειδικοί.

Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε κλοιό κορονοϊού με την κατάσταση να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο δείκτης θετικότητας από το 3,78 της Πέμπτης έπεσε σήμερα στο 3,10 μετά από 45.653 διαγνωστικά τεστ σε όλη την Ελλάδα, όμως δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Ο κορονοϊός επιμένει σε όλη την χώρα, έχει ορμητήριο την Αττική και το κέντρο της Αθήνας και σύμμαχός του είναι οι μεταλλάξεις που έχουν απλωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Για να υπάρχει κάποια ασφάλεια από την πανδημία ο δείκτης θετικότητας θα πρέπει να είναι για κάποιες ημέρες κάτω από το 4 που είναι και το όριο κινδύνου, ενώ θα πρέπει παράλληλα να υποχωρήσουν και τα κρούσματα τα οποία στη χώρα μας παρά το lockdown παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Πάλι τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων

Τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων για ακόμη μια ημέρα καθώς και σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκαν 1460 νέες μολύνσεις. Παράλληλα το τελευταίο 24ωρο είχαμε ακόμη 28 νεκρούς από κορονοϊό ενώ 325 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:  Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι1.460, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε177.494 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.615 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.249 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 325 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 88.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.267 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 277 (ημερήσια μεταβολή +53.04%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι223 ασθενείς.

Click4more: Τρομάζουν τα κρούσματα στην Αττική – Προβληματίζουν Θεσσαλονίκη και Αχαΐα 

Η κατανομή των κρουσμάτων τρομάζει καθώς από τα συνολικά 1460 κρούσματα κορονοϊού, περισσότερα από τα μισά -δηλαδή 741- εντοπίστηκαν στην Αττική.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στο Κέντρο της Αθήνας καταγράφηκαν 230 κρούσματα, ενώ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών 140, μόλις δύο λιγότερα απ’ όσα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη (142).

Στην Αχαΐα καταγράφηκαν 104 κρούσματα, ενώ στον Πειραιά 109.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Pizza Fan: Οι «κερασμένες» πίτσες γέμιζαν τα ταμεία – Το ευφάνταστο κόλπο φοροδιαφυγής και η κρύπτη με τα λεφτά στη βίλα του επιχειρηματία
Από το 2022 φέρεται να είχε ξεκινήσει η δράση των εμπνευστών της υπόθεσης ενώ εκτός από τον ιδρυτή της αλυσίδας, έχουν συλληφθεί λογιστές, προγραμματιστές και υπεύθυνοι καταστημάτων
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 9
Διεθνής Ιερά Σύνοδος: Ομόφωνη στήριξη στον Αρχιεπίσκοπο Συμεών για τη συμφωνία με την Αίγυπτο αναφορικά με τη Μονή Σινά
Στόχος της συνεδρίασης ήταν η επίτευξη εξωδικαστικής συμφωνίας που θα διαφυλάσσει τα συμφέροντα της Μονής και θα διασφαλίζει την αναγνώριση του νομικού καθεστώτος και των δικαιωμάτων της
Μονή Σινά
Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά την έκρηξη στον Κολωνό - Τραυματίες στο έδαφος, καπνοί και συντρίμμια στην πολυκατοικία
Πυκνοί καπνοί πνίγουν το ισόγειο μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την ισχυρή έκρηξη - Στα πλάνα ο τραυματισμένος αστυνομικός έχει συρθεί έξω από την πολυκατοικία και προσπαθεί να συνέλθει
Κολωνός: Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά την έκρηξη  – Τραυματίες στο έδαφος, καπνοί και συντρίμμια στην πολυκατοικία
«Θέλω να βγουν τα επίσημα αποτελέσματα, δεν την εμπιστεύομαι πια» λέει ο γιατρός για την 41χρονη με την ατροπίνη
Μιλώντας στο Live News ο 41χρονος στρατιωτικός γιατρός τόνισε ότι όλα γίνονται για το παιδί που έχει αποκτήσει με την νοσηλεύτρια η οποία φέρεται να τον δηλητηρίαζε με ατροπίνη
Η 41χρονη στο Περιστέρι