Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός – Μίνα Γκάγκα: Δωρεάν τα μονοκλωνικά και όλα τα φάρμακα – Τι είπε για επάρκεια 3ης δόσης

Κορονοϊός – Μίνα Γκάγκα: Δωρεάν τα μονοκλωνικά και όλα τα φάρμακα – Τι είπε για επάρκεια 3ης δόσης

Για την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού μίλησε η Μίνα Γκάγκα. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι «δεν είμαστε τρομακτικά μακριά από τον στόχο εμβολιασμού του 70 με 80% του ενήλικου πληθυσμού. Νομίζω ότι έχει γίνει μια πολύ καλή κάλυψη. Σαφώς θέλουμε μεγαλύτερη».

«Είναι πολύ μεγάλη ασπίδα το εμβόλιο για να το αφήσουμε και να μην το κάνουμε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Μίνα Γκάγκα στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Αυτή τη στιγμή στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε 157 διασωληνωμένους και από αυτούς τρείς (3) είναι εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι ένα ποσοστό 92% είναι μη εμβολιασμένοι όταν ήδη οι μισοί περίπου από τους ενήλικες έχουν εμβολιαστεί, επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Κορονοϊός – Μίνα Γκάγκα: Το μήνυμα για τις αυριανές ανακοινώσεις

Όπως είπε, «αύριο θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις, σχετικά με τις ελευθερίες για τους εμβολιασμένους. Ωστόσο το μήνυμα παραμένει ότι πρέπει να προσέχουμε, να κρατήσουμε τα μέτρα και εμβολιαζόμαστε.

Σε εσωτερικούς χώρους όταν είμαστε μόνο εμβολιασμένοι πιθανόν να μπορούμε να αφαιρέσουμε τις μάσκες».

Click4more: Βρετανία – κορονοϊός: «Τα εμβόλια μας γλιτώνουν από θανάτους, αλλά το Σύστημα Υγείας δέχεται πίεση»

Η αναπληρώτρια υπουργός διέψευσε τα στοιχεία που χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα κατατάσσεται στις υψηλότερες θέσεις της Ευρώπης σε αναλογία θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. «Αν δούμε συνολικά τον αριθμό των θανάτων», ανέφερε, «είμαστε πιθανόν στις πέντε χαμηλότερες στην Ευρώπη. Σε συνολικό αριθμό θανάτων είμαστε στις πέντε καλύτερες (χαμηλότερες) χώρες της Ευρώπης».

Κορονοϊός – Μίνα Γκάγκα για μονοκλωνικά και φάρμακα

«Έχουμε καλά νέα», τόνισε η κυρία Γκάγκα για το θέμα των φαρμάκων. Εκτός από τα μονοκλωνικά που παίρνουν τον δρόμο τους, έχουμε και νέα φάρμακα κατά του covid. Είναι σε φάση μελέτης αλλά τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Άρα θα έχουμε μέσα θεραπευτικά στα χέρια μας, ανέφερε. Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουν οριοθετηθεί οι εγκρίσεις σε όλα.

Click4more: Θάνος Πλεύρης: «Γιατί πρότεινα τον Καθηγητή Ζαούτη για πρόεδρο του ΕΟΔΥ» – Ο κοινός αγώνας για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Σε ό,τι αφορά τη δαπάνη τους, η κυρία Γκάγκα τόνισε ότι φυσικά θα καλύπτεται και για αυτά τα φάρμακα, όπως συμβαίνει γενικά με τα ακριβά φάρμακα σαν και αυτό αν σκεφτεί κανείς ότι μία δόση κοστίζει 2.000 ευρώ.

Κορονοϊός – Μίνα Γκάγκα για επάρκεια 3ης δόσης 

Σχετικά με την χορήγηση 3ης δόσης εμβολίου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε για την επάρκεια κάλυψης. Δηλαδή, όπως είπε, «το ότι έχουμε 10 εκατ. πολίτες και έχουμε εμβόλια για 10 εκατ. πολίτες και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ασφάλεια σε ένα ποσοστό 90% τουλάχιστον. Και αν χρειαστεί και 3η δόση, μπορούμε να την έχουμε για όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός είπε ότι θα ήταν καλό να χορηγηθεί σε όλο τον πληθυσμό. Είμαστε κοντά σε αυτό και συντασσόμαστε».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις