Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ – Αλλαγές και στα καταστήματα με προϊόντα κομμωτηρίου

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ – Αλλαγές και στα καταστήματα με προϊόντα κομμωτηρίου
Φωτογραφία αρχείου

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό τίθενται σε ισχύ το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στα σούπερ μάρκετ και τα άλλα καταστήματα τροφίμων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιστρέφει ο κανόνας 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικό μέτρο. Το περιοριστικό μέτρο για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ επισημοποιήθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ότι επιβεβαιώθηκαν 6.862 νέα κρούσματα κορονοϊού την Παρασκευή (12.11.2021). Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε δηλώσει ότι το ενδεχόμενο εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ με rapid test έχει συζητηθεί, αλλά υπάρχουν προβλήματα ως προς την υλοποίησή του.

«Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open, ωστόσο, εξήγησε τους λόγους που καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», είπε, για να προσθέσει και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα 1 άτομο ανά 2 τ.μ. Στα υπόλοιπα καταστήματα -πλην όσων πωλούν τρόφιμα- θα εξακολουθήσει να ισχύει ό,τι υφίσταται σήμερα.

Αλλαγές και στα καταστήματα με προϊόντα κομμωτηρίου

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα καταστήματα που εμπορεύονται προϊόντα κομμωτηρίου. Πλέον, θα πωλούνται μόνο σε επαγγελματίες με την επίδειξη ταυτότητας και ΑΦΜ, ώστε να αποφευχθεί η παροχή υπηρεσιών εκτός επαγγελματικών χώρων. Υπενθυμίζουμε ότι και στα κομμωτήρια, οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν με την επίδειξη rapid ή μοριακού τεστ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις