Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά το τρίτο «χιλιάρικο» – Η ανατροπή με το lockdown και όλα τα σενάρια

νέα μέτρα κορονοϊός lockdown
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Σβήνουν – γράφουν για τα νέα μέτρα με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν ακόμα. Ποιο σενάριο απομακρύνεται και ποιες… οι νέες προσθήκες στο «μπουκέτο» των επιλογών. Η «πονεμένη ιστορία» με το SMS 6 και οι μετακινήσεις το σαββατοκύριακο.

Τρίτη συνεχόμενη μέρα με αριθμό κρουσμάτων που αποτελείται από… τέσσερις αριθμούς (σ.σ. 1.070 νέα κρούσματα ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ) και κάπως έτσι η υπόθεση κορονοϊός συνεχίζει να αποτελεί τον εφιάλτη όλων μας (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς).

Τα νέα μέτρα δείχνουν να αποτελούν μονόδρομο, την ώρα που η συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους ειδικούς να τα συζητούν πριν κάνουν την τελική τους πρόταση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πρέπει να πάρει ξανά μια δύσκολη απόφαση.

Απομακρύνεται το αυστηρό lockdown – Ποια μέτρα υπερισχύουν στις πιθανότητες

Το… μπουκέτο των νέων μέτρων είναι πλούσιο με τις προτάσεις σύμφωνα με πληροφορίες να «πέφτουν βροχή». Υπάρχει όμως ένα νέο δεδομένο που αφορά στην όλη συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός αυστηρού lockdown. Κι αυτό είναι πως πλέον δείχνει η συγκεκριμένη σκέψη να απομακρύνεται.

Έτσι κι αλλιώς συγκέντρωνε τις λιγότερες πιθανότητες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο για αυστηρό lockdown απομακρύνεται καθώς μπορεί τα κρούσματα να ήταν ξανά… 1.000+, όμως δεν «εκτινάχθηκαν» κι αυτό δείχνει να ικανοποιεί -τουλάχιστον προσώρας- την κυβέρνηση.

click4more: Αττική: «Φλέγονται» το κέντρο και οι δυτικές συνοικίες της Αθήνας – Πως κατανέμονται τα 533 νέα κρούσματα κορονοϊού

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα και δεν αποκλείεται να δούμε αφενός «στοπ» στις μετακινήσεις το σαββατοκύριακο και αφετέρου απαγόρευση για μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για συγκεκριμένες όμως δραστηριότητες.

Τι σημαίνει αυτό; Για παράδειγμα το περίφημο SMS 6 στο 13033. Το μήνυμα, δηλαδή, για την ατομική άσκηση, καθώς έχει παρατηρηθεί πως με τον κωδικό αυτό γίνεται η μεγαλύτερη κατάχρηση.

Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να δούμε και μέτρα τοπικού χαρακτήρα και όχι οριζόντιου. Για παράδειγμα περιορισμούς στην Πάτρα, όπου η κατάσταση δείχνει να εκτραχύνεται και να ανησυχεί πολύ τους ειδικούς.

Συμπέρασμα; Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το τονίζουμε, φαίνεται πως οδεύουμε σε προληπτικά, στοχευμένα μέτρα αντί για… πάτημα του κουμπιού με γενικό αυστηρό lockdown.

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Τσικρίκα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις