Ελλάδα

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Το «ξέκοψε» η Μίνα Γκάγκα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα φιλοξενήθηκε στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο και μίλησε για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και την πορεία της πανδημίας.

«Δεν σκεφτόμαστε για νέα μέτρα. Γενικά πρέπει να προσέξουμε αυτό τον καιρό που έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, να προσέξουμε τις επαφές μας. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αλλά με έμφαση στους εμβολιασμένους γιατί κολλάνε περισσότερο και αρρωσταίνουν περισσότερο πολύ περισσότερο», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

«Μπορεί να το συζητήσουμε αλλά ακόμα δεν υπάρχουν τέτοια μέτρα», ανέφερε για τις αλλαγές στο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων.

«Αυτό που έχουμε δει οι επαφές που κυρίως οδηγούν σε κρούσματα. Είναι οι επαφές χωρίς μέτρα. Όταν φοράμε τη μάσκα, τηρούμε τα μέτρα και δεν συγχρωτιζόμαστε τα κρούσματα είναι λίγα», τόνισε για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Και πρόσθεσε «τα κρούσματα είναι από επαφές χωρίς προσοχή. Είναι σημαντικό σε χώρους εστίασης, να είμαστε εμβολιασμένοι».

Η Μίνα Γκάγκα και οι απλές οδηγίες

«Όταν έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, όπως έχουμε τώρα έχουμε και αντίστοιχα θανάτους. Δυο πράγματα είναι πολύ σημαντικά έχουμε περισσότερους θανάτους στους μη εμβολιασμένους, έχουμε θανάτους σε μεγάλους σε ηλικία και ανθρώπους που έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας», σημείωσε για την αύξηση των θανάτων.

«Έχουμε πολλά κρούσματα για τον αριθμό της χώρας, η διαμόλυνση είναι πολλή μεγάλη και να μην αργούν οι ασθενείς να μεταφερθούν στο νοσοκομείο», εξήγησε η κ. Γκάγκα.

Click4more: Κορονοϊός: 1632 κρούσματα στην Αττική, πάνω από 1000 στη Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς

«Η ελληνική πολιτεία έχει συγκεκριμένες θέσεις δεν μπορούσε να στείλουμε σε περιβάλλον υψηλού κινδύνου ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι», ανέφερε για τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

«Η πίεση που έχουμε στο Ε.Σ.Υ δεν είναι ανάλογή με αυτή που έχουμε βιώσει στο παρελθόν», ωστόσο σχολίασε πως οι αντοχές των υγειονομικών, έχουν μειωθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Δείτε όσα είπε η Μίνα Γκάγκα

Πηγή: Live News.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν στη Φυλή μέλη κυκλώματος που προσποιούνταν τους υπαλλήλους εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας - Απέσπασαν 49.000 ευρώ
Επέλεγαν τα θύματά τους μέσω τηλεφωνικών καταλόγων προσποιούμενα υπαλλήλους εταιρείας και με το πρόσχημα διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος, τα έπειθαν και τους άρπαζαν κοσμήματα, τιμαλφή και χρήματα
αστυνομικοι της ομάδας ΔΙΑΣ
«Μας είπαν ότι μπήκαν βόμβες επί της Λασκαρίδου και να βγούμε έξω» λένε κάτοικοι της Καλλιθέας - Απομακρύνθηκαν τα φιαλίδια
Τα δύο φιαλίδια ήταν γεμάτα με κρυσταλλοποιημένο πικρικό οξύ, ουσία που μπορεί να προκαλέσει έκρηξη. Μάλιστα, χρησιμοποιούνταν κυρίως στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Καλλιθέα