Ελλάδα

Κορονοϊός: Νέα χαλάρωση στα μέτρα για τις πτήσεις εσωτερικού

Χαλαρώνουν τα μέτρα του κορονοϊού για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς τα νησιά, σύμφωνα με τη νέα οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Ειδικότερα για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι μετά την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, και ορίζει ότι για την επιβίβαση στο αεροσκάφος απαιτούνται είτε rapid test έως 48 ωρών ή PCR έως 72 ωρών και για τους ανήλικους επιβάτες από 12 έως 17 ετών, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Να σημειωθεί ότι η διενέργεια self test δεν επιτρεπόταν έως τώρα και απλά υπήρχε η σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών κατά την επιστροφή τους από τα νησιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βαγγέλης Μαρινάκης και Μαρία Αγγελικούση στην κορυφή της Lloyd’s List: Οι 17 Έλληνες στους κορυφαίους 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
Ισχυρό και πολυδιάστατο αποτύπωμα καταγράφει και το 2025 η ελληνική ναυτιλία στη διεθνή σκηνή, με 17 προσωπικότητες να περιλαμβάνονται στη λίστα One Hundred People της βρετανικής Lloyd’s List
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Παίκτης ριάλιτι έδειρε με μεταλλικό αντικείμενο ασφαλιστή στο Αίγιο και στον έστειλε στο νοσοκομείο - «Θα κάνω χειρουργείο, βλέπω θολά»
«Έρχεται κοντά μου με κρυμμένο το δεξί χέρι και με χτύπησε στο πρόσωπο την ώρα που είχα σκύψε, μου έσπασε και το κόκκαλο μέσα στη μύτη» λέει ο 45χρονος ασφαλιστής
Ασθενοφόρο