Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – Νίκος Τζανάκης: Ανεμβολίαστοι το 70% των ιερέων και το 90% των μοναχών

Πάσχα

Νέες αποκαλύψεις για την πορεία του εμβολιασμού στους κόλπους της Εκκλησίας έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Η πλειονότητα ιερέων και μοναχών, είπε, είναι ανεμβολίαστοι!

Το 60%, 70%, «ίσως και παραπάνω» των ιερέων είναι ανεμβολίαστοι με βάση τοπικές μετρήσεις είπε ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (01.10.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και επικαλούμενος έρευνα που ο ίδιος πραγματοποιεί.

Εκτός από τους ιερείς, όμως, ο καθηγητής αναφέρθηκε και στους μοναχούς και τις μοναχές στα μοναστήρια. Σ’ αυτούς υπολογίζει το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο 80% με 90%!

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα, πέθανε ο μοναχός ηγούμενος της Κρουσταλλένιας, Δαμιανός -μόλις 54 ετών από κορονοϊό, εδώ στη μονάδα της Κρήτης», τόνισε ο Νίκος Τζανάκης και πρόσθεσε ότι ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων ιερέων, όπως γνωρίζουμε για τους γιατρούς ή για τα παιδιά.

Κατά τον καθηγητή πνευμονολογίας, σε περιοχές όπου εντοπίζονται θύματα ή περιστατικά σοβαρής νόσησης σε κάθε γειτονιά, οι άνθρωποι δεν πείθονται να εμβολιαστούν, καθοδηγούμενοι είτε από ένα προσωπικό τρόπο ζωής, είτε από ανθρώπους με ιδιοτελείς σκοπούς που τους παρασέρνουν.

Καπραβέλος: Γεμίζουν τα νοσοκομεία

Στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένος και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, η χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο έκλεισε όχι μόνο με εισαγωγές ασθενών από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από νοσοκομεία των γύρω περιφερειών «τα οποία γεμίζουν σιγά –σιγά».

«Είμαστε σχεδόν στο 100% της διαθεσιμότητας» τόνισε ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε ότι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα δημιουργούν την ανησυχία για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα στα νοσοκομεία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις