Δευτέρα, 4 Μαρ.
11oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ο Γκίκας Μαγιορκίνης «ξορκίζει» τα lockdown με την σύριγγα του δεύτερου εμβολίου του

Γκίκας Μαγιορκίνης
Φωτογραφία από: Facebook / Gkikas Magiorkinis

Με μια ανάρτηση στο Facebook, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κάνει μια μίνι ανασκόπηση με αναφορές φυσικά στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρει πως πριν από ακριβώς ένα χρόνο έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου και μάλιστα κράτησε την σύριγγα «ως ανάμνηση για την αντίστροφη μέτρηση που ξεκίναγε».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «εκπληκτικό δώρο της επιστήμης» το εμβόλιο και υπενθυμίζει πως τέτοια μέρα πριν ένα χρόνο είχαμε μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Για τον λόγο αυτό «ξορκίζει» τα lockdown καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει «χάρη στα εμβόλια αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Αναλυτικά αναφέρει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

«Πριν από ένα χρόνο έκανα την δεύτερη δόση της Pfizer με αυτήν τη σύριγγα. Την κράτησα ως ανάμνηση για την αντίστροφη μέτρηση που ξεκίναγε, μία στιγμή μοναδική για εμένα, αλλά και για κάθε άνθρωπο πιστεύω, που έλαβε αυτό το εκπληκτικό δώρο της επιστήμης. Έχουμε πραγματικά διανύσει μίλια από τότε.

Καθώς δεν θυμάμαι με ακρίβεια τι μέτρα είχαμε εκείνη την εποχή ανέτρεξα στο site: https://global-monitoring.com/…/epidemic-0001942…

Click4more: Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για την Όμικρον 2 – Ανησυχία για τη μεταδοτικότητα της «stealth» παραλλαγής

όπου αναφέρει ότι στις 19.01.2021 ξεκινούσε η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στις 6 μ.μ. έως τις 5 π.μ στις Περιφερειακές Ενότητες της Αργολίδας, της Σπάρτης (Λακωνίας) και στην περιοχή της Βοιωτίας, καθώς και στα νησιά της Λέσβου και της Καλύμνου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινούσε από τις 9 μμ.

Χάρη στα εμβόλια αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μία ανάμνηση για τις γενιές που έρχονται.
Γιατί κάπως έτσι ξεκίναγε η αρχή του τέλους…».

Δείτε την ανάρτηση

Φωτογραφίες από: Facebook / Gkikas Magiorkinis.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις