Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Οδηγός επιβίωσης για όλους! Ψυχολόγος απαντά στο newsit.gr

Κορονοϊός: Οδηγός επιβίωσης για όλους! Ψυχολόγος απαντά στο newsit.gr

Ο κοροναϊός έχει εισβάλλει κυριολεκτικά στη ζωή μας και έχει αλλάξει τα δεδομένα στην καθημερινότητα όλων μας. Μικροί και μεγάλοι βιώνουν με διαφορετικό τρόπο την ύπαρξη του ιού και πολλοί αγωνιούν, όχι μόνο τις επιδράσεις του στην υγεία μας με τα συμπτώματα γρίπης, αλλά και τις επιδράσεις στην ψυχολογία των ανθρώπων.

Η Δρ Φοίβη Σπέη, εργοθεραπεύτρια, ψυχολόγος και διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εξηγεί και αναλύει στο  newsit.gr και την Μάγδα Τσέγκου πως μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά και με τον καλύτερο τρόπο την κρίση και την αλλαγή που έφερε στην ζωή μας ο κοροναϊός.

Πως μπορούμε να διαχειριστούμε τον όγκο των πληροφοριών από τα ΜΜΕ, από τον περίγυρο μας και από τα social media; Πόσο αυξάνεται το άγχος και πως πρέπει να το διαχειριστούμε εμείς αλλά και τα παιδιά μας την ώρα που κλείνουν δεκάδες σχολεία;

Η Φοίβη Σπέη εξηγεί τους λόγους  που οδηγούμαστε χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος σε απομόνωση στο σπίτι μας ενώ πρώτα έχουμε κάνει τις «αγορές πανικού» σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ εξαφανίζοντας από τα ράφια είδη υγιεινής ζυμαρικά και άλλα προϊόντα.

Η ειδικός μιλάει ακόμη για τις ομάδες ανθρώπων που βιώνουν την κρίση τελείως διαφορετικά από άλλους, όπως αυτοί που πάσχουν από κατάθλιψη ή από κρίσεις πανικού. 

Δείτε όλες τις απαντήσεις στο video 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις