Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Οδοιπορικό στην άδεια Αθήνα (pics)

Κορονοϊός: Οδοιπορικό στην άδεια Αθήνα (pics)

Άδειοι δρόμοι, κεντρικές στάσεις μετρό και λεωφορείων χωρίς κόσμο, αλλά και μια πλατεία Συντάγματος “χτυπημένη” από τον κορονοϊό είναι λίγα μόνο από τα στιγμιότυπα που κατάφερε να εξασφαλίσει μέσα από αποκλειστικό του ρεπορτάζ το newsit.gr.

Η ώρα είναι 10 το πρωί και η εικόνα στην πλατεία Συντάγματος είναι άκρως αποκαρδιωτική. Αν και υπό άλλες συνθήκες, την ώρα εκείνη, την πλατεία θα διέσχιζαν χιλιάδες βιαστικοί Αθηναίοι και τουρίστες, σήμερα μόνο ελάχιστοι και μάλιστα μετρημένοι στα δάχτυλα, φορώντας μάσκα τόλμησαν να βρεθούν στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας. Από την άλλοτε πολύβουη πλατεία έλειψαν και ο κλασσικός κουλουράς, που στέκεται πάντα έξω από το μετρό της πλατείας Συντάγματος, ο λαχειοπώλης και τα νεαρά αγόρια και κορίτσια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που προωθούν δωρεάν τηλεφωνικούς αριθμούς.

Η ίδια εικόνα και στον πιο κεντρικό σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα. Αν κι από εκεί εξυπηρετούνται καθημερινά χιλιάδες επιβάτες μέσα από τις δυο γραμμές του μέσου μεταφοράς της Ανθούπολης – Ελληνικό και της Αγίας Μαρίνας – Αεροδρόμιο, ο κόσμος ήταν ελάχιστος, χωρίς τις ατελείωτες ουρές στις αποβάθρες και στα εκδοτήρια εισιτηρίων.

“Αγνώριστη” η λεωφόρος Βουλιαγμένης

Επόμενος σταθμός του ρεπορτάζ η άλλοτε απροσπέλαστη λεωφόρος Βουλιαγμένης. Η ώρα είναι 11:00 και από την αρχή της λεωφόρου στη διασταύρωση της με την Αρδηττού, αλλά και μέχρι το ύψος του Αγίου Δημητρίου, τα αυτοκίνητα και οι μηχανές διέρχονταν χωρίς κανένα πρόβλημα λες και ξαφνικά από ημέρα Τετάρτη το ημερολόγιο είχε… μεταπηδήσει στην Κυριακή, όπου η κίνηση το πρωί είναι πάντα μειωμένη σε σχέση με τις καθημερινές.


Όσο για τον κόσμο στους δρόμους, οι φωτογραφίες από την πλατεία “Αλέξανδρου Παναγούλη”, αλλά και από γνωστό εμπορικό κατάστημα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Οι ειδικοί θεωρούν πως είμαστε μόνο στην αρχή γι’ αυτό και μέρα με την μέρα ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες συναυλίες και εκδηλώσεις, κλείνουν τα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ενώ με εντολή της Κυβέρνησης, μετά τα σχολεία ακυρώθηκε μέχρι και η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ρεπορτάζ: Στέργιος Σαμαρτζής

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις