Ελλάδα

Κορονοϊός: Οι περιοχές της Αθήνας που βρίσκονται στο “κόκκινο” – Ποιες έχουν τα λιγότερα κρούσματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με την Αττική να βρίσκεται στο “μάτι” του επιδημικού κυκλώνα “Κορονοϊός” έχει φυσικά ενδιαφέρον και ο επιπλέον καταμερισμός των κρουσμάτων ανά περιοχή της πρωτεύουσας.

Οι αθηναϊκές γειτονιές, λοιπόν, που “επισκέπτεται” συχνότερα ο κορονοϊός είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η Ομόνοια, τα Σεπόλια, η Πλατεία Βάθη και η Πλατεία Καραϊσκάκη.

Στον αντίποδα, υπάρχουν και εκείνες οι περιοχές της πρωτεύουσας όπου ο κορονοϊός δεν έχει κάνει την εμφάνισή του. Αποκαλούνται “πράσινες” και είναι το Παγκράτι, η Κυψέλη και οι Αμπελόκηποι.

Click4more: Κορονοϊός: Ξανά “κόκκινη” η Αττική με 89 από τα 170 κρούσματα!

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star, την άσχημη κατάσταση φαίνεται να δυσχεραίνουν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των δεκάδων μεταναστών που ζουν σε αυτές τις περιοχές, αλλά και οι δεκάδες τοξικομανείς που δε μπορούν σε καμία περίπτωση να τηρήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Μόλις την 18η Σεπτεμβρίου, στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” από τους 103 ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 40 είναι αλλοδαποί που ζουν στο κέντρο της Αθήνας.

Στον “Ευαγγελισμό” από τους 66 οι 34 είναι αλλοδαποί, στο “Αμαλία Φλέμινγκ” 10 από τους 20 ασθενείς που νοσηλεύονται είναι αλλοδαποί και στο νοσοκομείο “Αττικόν” νοσηλεύονται 26 αλλοδαποί.

πηγή: Star

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κόρινθος: Κατέρρευσε 42χρονος κατά τη διάρκεια πεζοπορίας – Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο
Ο άνδρας αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία στην περιοχή της Αλμυρής - Ο 37χρονος που ήταν μαζί του κάλεσε σε βοήθεια και στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά του
Διάσωση
Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών σε Θησείο και Κεραμεικού
Κατασχέθηκαν 12 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3 αεροβόλα πιστόλια, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, αντιασφυξιογόνα μάσκα, σιδερογροθιά, μεταλλικά σφαιρίδια, 3 τρίφτες κάνναβης και 135 ευρώ
αστυνομικοι της ομάδας ΔΙΑΣ
Πάρνηθα: Αιχμαλωτίστηκε ο λύκος που πλησίαζε κατοικημένες περιοχές – Έρευνα για το εάν είναι το ζώο που επιτέθηκε σε περιπατητή στο Κρυονέρι
Το ραδιοσημασμένο αρσενικό φαίνεται να είχε εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία - Μεταφέρεται στον «Αρκτούρο» στη Φλώρινα
Λύκος 12