Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός: Οι τρεις “εντολές” της κυβέρνησης για το Πάσχα – Τελευταία ευκαιρία πριν από πιο αυστηρά μέτρα

Κορονοϊός: Οι τρεις “εντολές” της κυβέρνησης για το Πάσχα – Τελευταία ευκαιρία πριν από πιο αυστηρά μέτρα

Τις κινήσεις της όσον αφορά τους εορτασμούς του Πάσχα σκέφτεται η κυβέρνηση την προσπάθεια που κάνει για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Μάλιστα σύμφωνα το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίου του mega, οι τρεις άξονες για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊος και η πιθανή διασπορά του είναι η εξης: δεν σουβλίζουμε αρνί, δεν πάμε εκκλησία και δεν κάνουμε επισκέψεις.

Να σημειωθεί πως η αγορά θα λειτουργήσει κανονικά, οι προμηθευτές και τα καταστήματα θα εφοδιάσουν τον κόσμο τα απαραίτητα για τις άγιες ημέρες, όμως δεν θα υπάξει σούβλισμα του αρνιού σε ταράτσες και αυλές.

Προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση και για την κυκλοφορία των πολιτών και αξιωματούχοι σημειώνουν πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν οι πολίτες για να πειθαρχήσουν στα μέτρα που έχουν ληφθεί για να περιοριστεί ο κορονοϊός. Αλλιώς θα ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Αναπόφευκτο το κλείσιμο των διοδίων για το Πάσχα

Βέβαια είναι δυνατόν, όσο πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα να αυστηροποιηθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και άσκοπων μετακινήσεων, ώστε οι Αρχές να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τους ασυνείδητους που θα γράψουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους την πανδημία που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός αλλά και την προσπάθεια του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού λαού και να θελήσουν να μετακινηθούν στα χωριά τους, για να απολαύουν παρέα με τους φίλους και τους συγγενείς τον οβελία και στην συνέχεια να «απολαύσουν» και την θέα από το Νοσοκομείο, λόγω τις διασποράς του κορονοϊού που θα έχουν επιφέρει.

Για το λόγο αυτό και ανάλογα με τις συνθήκες, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα για τις ημέρες του Πάσχα όπως κλείσιμο των διοδίων στις Εθνικές, μπλόκα σε Επαρχιακές ή παράλληλες με τα Εθνικά Δίκτυα οδικές αρτηρίες ώστε να αποτραπεί κύμα φυγής από την Αθήνα.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζεται ακόμα και η αύξηση του ποσού των προστίμων για τις άσκοπες μετακινήσεις, κυρίως την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους «τολμηρούς» και κυρίως ασυνείδητους που θα θελήσουν να παρακάμψουν τα μέτρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις