Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Παίρνουν… τα βουνά για να περάσουν το lockdown – No1 προορισμός η Αράχωβα (pics)

Κορονοϊός: Παίρνουν… τα βουνά για να περάσουν το lockdown – No1 προορισμός η Αράχωβα (pics)

Απίθανο κι όμως… ελληνικό! Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί το γενικό lockdown στην Αττική και ενδεχομένως σε ολόκληρη τη χώρα, για την αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού, πάρα πολλοί έχουν ήδη κλείσει -εδώ και δύο βδομάδες- σπίτια στην Αράχωβα και σε άλλες ορεινές περιοχές για να περάσουν την καραντίνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, πάρα πολλοί πολίτες από την Αττική έχουν νοικιάσει σπίτια για να περάσουν την καραντίνα σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον σε σχέση με το πρώτο lockdown.

Όπως αναφέρει ο μεσίτης Άκης Ρεβύθης φέτος η ζήτηση για τα σπίτια στην Αράχωβα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού σε σχέση με τον περσινό Νοέμβριο έχουν ενοικιαστεί τα διπλά σπίτια, ενώ έχουν μείνει ελάχιστα διαθέσιμα, αύξηση δηλαδή 100%. Ο κ. Ρεβύθης εξηγεί πως υπάρχουν ζευγάρια, τα οποία νοικιάζουν μεγάλα σαλέ ή διαμερίσματα, ούτως ώστε να τα μοιραστούν παρέα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Υπάρχουν, όμως, και οικογένειες που έχουν κλείσει διαμερίσματα εδώ περίπου και ένα μήνα για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Ο μεσίτης τονίζει στο newsit.gr ότι οι πελάτες του νοίκιασαν ένα σπίτι στην Αράχωβα, καθώς το βλέπουν ως διέξοδο για την καραντίνα.

Μέχρι και σήμερα το πρωί συνεχιζουν να νοικιάζουν τα περισσότερα σπίτια και η εκτίμηση του κ. Ρεβύθη είναι πως όσο πλησιάζουμε στην καραντίνα, τόσο περισσότεροι θα κάνουν κάτι τέτοιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις