Ελλάδα

Κορονοϊός – Παναγιωτόπουλος: Ένα lockdown πρέπει πάντα να είναι στο «τραπέζι»

Την άποψη ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να θεωρήσουμε πως η πανδημία του κορονοϊού τελείωσε, εξέφρασε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής, Τάκης Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής(5/11). Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, σημείωσε ότι αυτό δεν πρέπει να αποκλείεται με απόλυτο τρόπο. 

Ειδικότερα, ο καθηγητής Τάκης Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι το ενδεχόμενο νέου lockdown θα πρέπει πάντα να βρίσκεται στο τραπέζι για να μην δίδεται το μήνυμα ότι η πανδημία του κορονοϊού τελείωσε. Όπως είπε κανείς δεν θέλει lockdown, ούτε ο ίδιος το εισηγείτο, αλλά πρέπει να μην τίθενται με απόλυτο τρόπο ορισμένα πράγματα, καθώς ο απόλυτος λόγος «δεν θα γίνει ποτέ» είναι σα να λέει «τελειώσαμε».

Ζήτησε επίσης να εξεταστεί σοβαρά η μείωση της πληρότητας σε γήπεδα, θέατρα, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και κάθε χώρο που συγκεντρώνονται πάρα πολλοί άνθρωποι. Ο καθηγητής είπε επίσης ότι δεν μπορεί να μένει εκτός το ζήτημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς παρά τις δυσκολίες, καθώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις αντιφάσεις που υπάρχουν.

Επεσήμανε τη σημασία της τήρησης μέτρων όπως μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συγχρωτισμού και από τους εμβολιασμένους πολίτες.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη μεταφορά προσωπικού από κέντρα Υγείας και δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας στα νοσοκομεία, λέγοντας ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί ανάχωμα αλλά και εργαλείο για τον εμβολιασμό και αυτή τη στιγμή χρειάζεται όρθια.

Τόνισε επίσης ότι «δεν είναι καθόλου καιρός για συνένωση τμημάτων στα σχολεία» καθώς είναι «σα να πηγαίνουμε γυρεύοντας».

Το ενδεχόμενο 1 εκατ. κρουσμάτων σε ανεμβολίαστους 

Σχετικά με την πρόβλεψη του καθηγητή Τζανάκη πως θα νοσήσουν ένα εκατ. ανεμβολίαστοι πολίτες μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί ούτε να την επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και να την απορρίψει. Πρόσθεσε ότι προφανώς τα νούμερα αυτά θα προκύπτουν εάν η πολιτεία δεν κάνει τίποτα για να ανακόψει την πορεία της πανδημίας, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει.

Για το χάπι της Merck

Με αφορμή το χάπι της εταιρίας Merck ο καθηγητής τόνισε ότι το μεγάλο όπλο είναι ο εμβολιασμός και πως το φάρμακο αποτελεί αναμφίβολα ένα πάρα πολύ σημαντικό όπλο στη φαρέτρα μας αλλά η μεγάλη λύση είναι ο εμβολιασμός. Εξήγησε ότι βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου είναι στο 50% ενώ η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού είναι 90% και άνω.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
19χρονος και 17χρονη τα θύματα του σοκαριστικού τροχαίου δυστυχήματος στην Πάτρα - Άμορφη μάζα το αυτοκίνητό τους
Ο 19χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και η 17χρονη στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό τους
Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάτρα
26
Γιος δολοφόνησε τον πατέρα του στη Γλυφάδα και τον έβαλε σε πορτμπαγκάζ - Είχε σκοτώσει τη μητέρα του το 2014
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένας άνδρας δολοφόνησε με μαχαίρι τον πατέρα του και τον μετέφερε στο αυτοκίνητο - Ο 46χρονος πριν 12 χρόνια είχε δολοφονήσει και τη μητέρα του στο μπάνιο του σπιτιού τους
Μέσα στο πορτμπαγκάζ αυτού του αυτοκινήτου βρέθηκε το πτώμα του πατέρα στη Γλυφάδα
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
98
Τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα χτυπήσουν τη χώρα – Έρχονται βροχές και ισχυροί άνεμοι
Όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς τη Δευτέρα τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ισχυρά κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο, με αυξημένο κίνδυνο τοπικά έντονων βροχοπτώσεων
άνθρωπος με ομπρέλα