Ελλάδα

Κορονοϊός: Παρελθόν τα μίνι lockdown; Νέες «ελευθερίες» ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές για τους εμβολιασμένους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προς τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των πλήρως εμβολιασμένων έναντι των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Μεταξύ των προτάσεων που έχουν πέσει προς συζήτηση στο τραπέζι είναι η κατάργηση οποιουδήποτε περιορισμού για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές.

Αυτό πρακτικά οδηγεί σε κατάργηση των μίνι lockdown, όπου υπάρχουν σήμερα, με τις επιχειρήσεις της εστίασης και της ψυχαγωγίας να λειτουργούν ξανά με μουσική και με τις θύρες ανοιχτές μόνο για τους εμβολιασμένους, όπως προέβλεπε και πριν το πρωτόκολλο.

Με την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται πως σταματά και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 έως τις 6 το πρωί, ενώ συνεχίζεται με την ίδια ένταση η επιχείρηση πειθούς από την πλευρά της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης το έδωσε ήδη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, δηλώνοντας στον ΣΚΑΪ ότι έρχεται σχέδιο για τους εμβολιασμένους… «σε σημείο κανονικότητας».

Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Αλέξανδρου Δασκαλάκη: Προφυλακίστηκε και ο 57χρονος κτηνοτρόφος
Βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την έκδοση της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου Ηρακλείου, το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει για την ποινική του μεταχείριση μετά από διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα
Δολοφονία Αλέξανδρου Δασκαλάκη: Προφυλακίστηκε και ο 57χρονος κτηνοτρόφος
Μπόρες και υψηλές θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα - Το ευεργετικό μελτέμι και η συμβολή του στις ελληνικές θάλασσες
Το μελτέμι συμβάλλει στο να διατηρούνται πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες στη θάλασσα, ιδιαίτερα στο Αιγαίο και στις Κυκλάδες, ενώ ευνοεί τα ψυχρότερα και πιο θρεπτικά νερά
Μπόρα