Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πάρτι των ενεργών κρουσμάτων στις «κόκκινες» περιοχές – Τρομάζει η αύξηση στην Αττική

Κορονοϊός: Πάρτι των ενεργών κρουσμάτων στις «κόκκινες» περιοχές – Τρομάζει η αύξηση στην Αττική

Τεράστια είναι η πίεση που δέχεται η Αττική από τον κορονοϊό. Τα ενεργά κρούσματα στο Λεκανοπέδιο ανέβηκαν στα 3.051. Ποιες άλλες περιοχές έχουν πρόβλημα.

Τεράστια είναι η ανησυχία των ειδικών εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού στις «κόκκινες» περιοχές.

Η πίεση που δέχονται είναι μεγάλη και έχει γι’ αυτό τον λόγο έχει σημάνει συναγερμός. Η Αττική βρίσκεται στην κορυφή και όλοι ελπίζουν η κατάσταση να βελτιωθεί και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οι ενδείξεις ωστόσο μόνο ευοίωνες δεν είναι… 

Και αυτό γιατί στην Αττική τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 3.051 σε σχέση με τα 2.597 που είχαμε στις 29 Ιανουαρίου. Δηλαδή μέσα σε δύο μόλις 24ωρα ανέβηκαν κατά 454. Η ραγδαία αύξηση τρομάζει και αυτός είναι ο λόγος έγινε άμεσα «κόκκινο» όλο το Λεκανοπέδιο. 

Και μέσα σε όλα αυτά ήρθαν τα προστεθούν και τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους κάνοντας ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. 

Δεν είναι βέβαια μόνο η Αττική που έχει πολλά ενεργά κρούσματα. Στην Χαλκίδα είναι 189, στην Πάτρα 173, στην Λέσβο 82, στην Θήβα 42, στη Σαντορίνη 34 και στην Μύκονο 25.

«Πλημμύρισε» ο Φλοίσβος παρά το lockdown

Παρά το lockdown οι Αθηναίοι δεν έχασαν την ευκαιρία για μια βόλτα κοντά στην θάλασσα.

Ξεχύθηκαν στο παραλιακό μέτωπο για τη βόλτα τους σαν μια απλή καθημερινή ημέρα χωρίς περιοριστικά μέτρα.

Κάποιοι κρατάνε καφέδες και αναψυκτικά στα χέρια απολαμβάνοντας το περπάτημα, άλλοι παίζουν τάβλι.

Οι περισσότεροι φορούν προστατευτικές μάσκες, όμως σε πολλές περιπτώσεις οι αποστάσεις ασφαλείας δεν τηρούνται.

Βράζει η Αττική

Για άλλη μια μέρα, πάντως, η Αττική είναι η περιοχή που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού με την κατάσταση να είναι οριακή.

Από τα 484 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή για όλη την Ελλάδα τα 222  εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο της Αττικής με το κέντρο της Αθήνας να είναι η περιοχή που παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ειδικότερα, η διασπορά του κορονοϊού στην Αττική έχει ως εξής:

Κεντρικός Τομέας: 66

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 46

Πειραιώς: 33

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 24

Ανατολική Αττική: 23

Νότιος Τομέας Αθηνών: 23

Δυτική Αττική: 6

Νήσων: 1

Οσον αφορά στα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ο Βόρειος Τομέας έχει 7,77 μολύνσεις, ο Πειραιάς 7,35 και ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών 6,41.

Ακολουθούν ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 4,9 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, η Ανατολική Αττική με 4,58, ο Νότιος Τομέας Αθηνών με 4,34,  Δυτική Αττική με 3,73 και τα Νησιά του Αργοσαρωνικού με 1,34. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις