Ελλάδα

Κορονοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για νεκρή που βρίσκεται σε ψυγείο από τον Ιούνιο

Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία τονίζει πως νεκροί από κορονοϊό παραμένουν επί μήνες (!) στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων αφού συγγενείς τους αρνούνται να τους παραλάβουν χωρίς να έχει γίνει νεκροψία.

Πιο συγκεκριμένα και με βάση πάντα την καταγγελία, το κίνημα των «αρνητών» έχει ως αποτέλεσμα, οι συγγενείς που αμφισβητούν την αιτία θανάτου, «να μην παραλαμβάνουν τους νεκρούς τους. Ζητάνε να γίνει νεκροψία».

Όπως αναφέρει όμως ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος, «τη νεκροψία την παραγγέλνουν οι θεράποντες ιατροί ή οι εισαγγελικές αρχές μετά από αίτημα των συγγενών του θανόντος».

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων, από την δική τους πλευρά, ακολουθούν κατά γράμμα το νομικό πλαίσιο και με βάση την καταγγελία καλούν τους συγγενείς των ασθενών που κατέληξαν να παραλάβουν τις σορούς τους εκτός αν αναμένουν την ιατροδικαστική έκθεση που έχει ζητηθεί από τους θεράποντες ιατρούς.

Ωστόσο, καταγράφονται περιπτώσεις όπου οι συγγενείς δεν παραλαμβάνουν ούτε και απευθύνονται σε Εισαγγελέα για να διαταχθεί νεκροψία.

Για μήνες στα ψυγεία…

Το αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι νεκροί από κορονοϊό να παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων αφού αρνούνται να τους παραλάβουν οι συγγενείς χωρίς νεκροψία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων στα νοσοκομεία.

Αναφέρει ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ, ότι στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου «Αττικόν» υπάρχει νεκρή από τον περασμένο Ιούνιο.

«Οι ιατροί δεν έκριναν σκόπιμο να γίνει νεκροψία. Μετά από ημέρες προσήλθαν οι συγγενείς να τη παραλάβουν για νεκροψία. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ορθώς ενεργώντας ζήτησε εντολή Εισαγγελέα. Έκτοτε τέτοια εντολή δεν έχει εκδοθεί και η νεκρή παραμένει για τέσσερις μήνες στο νεκροθάλαμο με ψυγεία συντήρησης του νοσοκομείου με έντονη δυσοσμία. Αρνούνται να τη παραλάβουν. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με τη δημόσια υγεία» λέει συγκεκριμένα ο κ. Γιαννάκος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη ύψους 500.000 ευρώ και τα ηρεμιστικά
Οικονομικά κίνητρα «βλέπουν» οι αρχές πίσω από την στυγερή δολοφονία της γυναίκας - Προσπαθούσε να πουλήσει το σπίτι στο Κολωνάκι αλλά η μητέρα του αρνιόταν
Ελένη Παπαδοπούλου
Ανανεώθηκε πριν 47 λεπτά
13
Ροδόπη: «Ο 7χρονος εισέπνευσε πολύ καπνό και ξεψύχησε – Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά»
Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μητέρα, ο πατέρας και ο 6χρονος αδελφός του με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα - Τι λέει γείτονας και φίλος της οικογένειας στο newsit.gr για την τραγωδία στο Ρίζωμα
Ροδόπη: «Ο 7χρονος εισέπνευσε πολύ καπνό και ξεψύχησε – Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά»