Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία – Τι διχάζει τους επιστήμονες

Κορονοϊός: Πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία – Τι διχάζει τους επιστήμονες

Το άνοιγμα των σχολείων έχει μετατραπεί σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Κυβέρνηση και ειδικοί του Υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να πάρουν τις απαιτούμενες αποφάσεις.

Η κυβέρνηση θέλει ως πρώτο βήμα χαλάρωσης του lockdown να ανοίξει τα σχολεία, ωστόσο γονείς και μαθητές είναι ανήσυχοι και περιμένουν πως και πως τις αποφάσεις.

Εκπαιδευτικοί και λοιμωξιολόγοι προσπαθούν να εντοπίσουν την πιο ομαλή λύση για την επιστροφή των παιδιών στα θρανία. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος πρότεινε να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές με την δυνατότητα μάλιστα να γίνεται τεστ σε μαθητές και καθηγητές ενώ τόνισε πως ήδη αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν νοσήσει από κορωνοιό.

«Δυστυχώς η εκπαιδευτική κοινότητα τις τελευταίες μέρες θρηνεί συναδέλφους μας αξιόλογους συναδέλφους οι οποίοι χάθηκαν δίνοντας την μάχη με τον κορωνοϊό Όπως και μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που νοσούν και ορισμένοι από αυτούς είναι και σε δύσκολη κατάσταση.»

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της εθνικής επιτροπής Μάριος Λαζανάς δήλωσε πως διχάζεται ανάμεσα στο άνοιγμα και στην παραμονή κλειστών σχολείων καθώς όπως τόνισε υπάρχει πρόβλημα.

«Είμαι πολύ διχαστικός , δηλαδή πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα σχολεία. Εγώ έχω πολλές οικογένειες εδώ στην Αθήνα που έχουν προσβληθεί από τον ιό και έχει έρθει από τα σχολεία το πρόβλημα.»

Η καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών.

«Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας για να δούμε ακριβώς ποια κρούσματα υπήρξαν κατά την διάρκεια των εβδομάδων που ήταν ανοιχτά τα σχολεία. Η επιδημιολόγος κυρία Σύψα επεξεργάζεται τα στοιχεία αυτά όλα και θα τα συζητήσουμε στην επιτροπή για να δούμε τα πραγματικά νούμερα και όχι την αίσθηση του κόσμου.»

Οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να παρθούν και να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις