Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός – Πρόεδρος Οδοντιάτρων: Μας άκουσε η Επιτροπή και θα υπάρξει διορθωτική ΚΥΑ

Κορονοϊός – Πρόεδρος Οδοντιάτρων: Μας άκουσε η Επιτροπή και θα υπάρξει διορθωτική ΚΥΑ

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των οδοντιάτρων για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων τους και τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό. Στα ζητήματα που ανέκυψαν, αλλά και στο πώς αυτά θα επιλυθούν σε συνεργασία με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (23/9) στο Πρώτο Πρόγραμμα. 

«Ευτυχώς ο νυν Υπ. Υγείας, ο κ. Πλεύρης, απεδέχθη την συμμετοχή ενός Καθηγητή Οδοντιατρικής στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων» σημείωσε ο πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής. Και πρόσθεσε: «Εχθές, συμμετείχε στην επιτροπή ο κ. Τζούτζας ο οποίος εξήγησε κάποια πράγματα και τελικά θα υπάρξει μια καινούρια ΚΥΑ, που θα προβλέπει το αυτονόητο, ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζονται rapid test». 

«Εδώ και 18 μήνες ζητούσαμε να υπάρξει ένας οδοντίατρος, καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος να συμμετέχει στην επιτροπή των επιστημόνων ώστε για θέματα στην οδοντιατρική να υπάρχει η γνώμη ενός επιστήμονα που συμμετέχει σε ελληνικές, ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες και είναι 40 χρόνια πάνω στις λοιμώξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε, δε, πως όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, τα οδοντιατρεία θωρακίστηκαν με μάσκες, ποδιές, προσωπίδες, με μηχανήματα καθαρισμού αέρα, με ισχυρές αναρροφήσεις προκειμένου να περιοριστεί το αερόλυμα. «Αυτές τις διευκρινίσεις έδωσε ο κ. καθηγητής στην επιτροπή και γι’ αυτό θα προβεί σε διόρθωση της όλης διαδικασίας» ανέφερε ο πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής. Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Υφαντή, δεν υπήρξε καμία διασπορά από οδοντιατρείο όλο αυτό το διάστημα.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προσέρχονται στο οδοντιατρείο με rapid test.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις