Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πρόστιμα 134.900 ευρώ σε όλη τη χώρα για μη τήρηση των μέτρων

Κορονοϊός πρόστιμα

Όλη η χώρα δίνει μάχη κατά του κορονοϊού με τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων να είναι πολλοί και εντατικοί όλο το 24ωρο και τα πρόστιμα να πέφτουν… βροχή. 

ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δημοτική Αστυνομία και Περιφέρειε έκαναν την Τετάρτη (18.11.2020) συνολικά 57.986 ελέγχους και κατέγραψαν 1.357 παραβάσεις των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 134.900 ευρώ, ενώ σε μια επιχείρηση ανεστάλη η λειτουργία της για 15 ημέρες,

Τον κύριο όγκο των ελέγχων έκανε η Ελληνική Αστυνομία φτάνοντας συνολικά τους 50.607.

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας

2. Μη αποστολή sms

3. Μη νόμιμη μετακίνηση

4. Μη τήρηση αποστάσεων

5. Μη τήρηση κανόνων υγιεινής και απολύμανσης

Ενδεικτικές περιπτώσεις παραβάσεων

Σε ένα σούπερ μάρκετ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερολογιακών ημερών για μη επίδειξη προγράμματος απολύμανσης.

Σε δύο Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ στο καθένα επειδή παραβίασαν τους ειδικούς κανόνες λειτουργίας του κλάδου τους.

Επισης σε ένα κατάστημα Λιανικού Εμπορίου, στη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ  διότι λειτουργούσε παρά την αναστολή λειτουργίας του κλάδου του . 

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 3.870 κλήσεις που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Στη βάση της συνεχούς αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων και του ποσοστού συμμόρφωσης με τα μέτρα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους μεταξύ άλλων και σε μονάδες επεξεργασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, όπου καταγράφηκαν σοβαρές παραβάσεις κατά των προηγούμενη περίοδο επιδημιολογικού συναγερμού με στόχο την προστασία των εργαζομένων και της δημόσιας υγείας .

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις