Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πρώτη φορά… διψήφιος αριθμός εγχώριων κρουσμάτων εδώ και μέρες

κορονοϊός

Από τα 126 νέα κρούσματα που “γέννησε” ο κορονοϊός, 10 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου και υπάρχουν ακόμη 26 εισαγόμενα, που σημαίνει πως τα εγχώρια είναι κάτω από 100 για πρώτη φορά από τις 03/08. Πόσα βρέθηκαν σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ακόμη 16 περιοχές της χώρας στον “χάρτη” του κορονοϊού.

Ο τρόπος με τον οποίο εξαπλώνεται στην χώρα μας ο κορονοϊός τις τελευταίες ημέρες και ειδικά από τότε που μπήκε ο Αύγουστος, έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση.

Για λόγο αυτό, το απόγευμα της Δευτέρας, 10.08.2020, ανακοινώθηκε μια σειρά από νέα μέτρα, καθώς ο κορονοϊός δείχνει πως δεν… αστειεύεται και μας θυμίζει πως -δυστυχώς- βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας.

Μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 126 νέα κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών, ήρθε και η νέα ανακοίνωση που αφορά στο πού ακριβώς εντοπίστηκαν αυτές οι νέες περιπτώσεις στην χώρα μας.

Click4more: Νέα μέτρα: Σε αυτές τις περιοχές θα κλείνουν μπαρ – εστιατόρια τα μεσάνυχτα!

Κι αυτή η ανακοίνωση έχει ένα θετικό νέο. Εκτός από τα μειωμένα κρούσματα, παρότι η μείωση είναι μικρή, καταγράφηκαν για πρώτη φορά λιγότερα από 100 εγχώρια κρούσματα εδώ και μία εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, στις 03/08/2020, τα συνολικά κρούσματα ήταν 77, ενώ όλες τις επόμενες ημέρες μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα… κινούνταν σε επίπεδα άνω των 100 εγχώριων κρουσμάτων.

Τις τελευταίες 24 ώρες, λοιπόν, εντοπίστηκαν 126 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 10 στις πύλες εισόδου και 26 εισαγόμενα (σ.σ. 17 από αυτά σε μετανάστες που αφίχθησαν στη Μυτιλήνη) συνεπώς τα εγχώρια είναι 90.

38 από αυτά εντοπίστηκαν στην Αττική, 18 στην Θεσσαλονίκη κι από εκεί και πέρα σε ακόμη 16 περιοχές της χώρας.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 126 νέων κρουσμάτων του 24ώρου

Σήμερα, 10/8/2020 δηλώθηκαν 126 επιπλέον κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

– 10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– 26 εισαγόμενα κρούσματα, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν σε μετανάστες που αφίχθησαν στη Μυτιλήνη.

– 38 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή ιστορικό πρόσφατο ταξιδιού στο εσωτερικό της χώρας.

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας,

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης,

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας,

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς,

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας,

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας,

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρεβέζης,

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών,

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής, 2 εκ των οποίων συνδέονται με συρροή κρουσμάτων στο εργοστάσιο ελαιουργίας.

Η ανακοίνωση για τα 126 νέα κρούσματα

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ προχωρά και σήμερα στην καθιερωμένη γραπτή ανακοίνωση για τα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν 126 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, με τα συνολικά να είναι 5.749.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Click4more: ΠΣΦ: «Μαϊμού» φυσικοθεραπεύτρια η γυναίκα που φέρεται να έσπειρε τον κορονοϊό στον Πόρο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 126, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5749 (ημερήσια μεταβολή +2.2%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 213 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 24 (75.0% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

κορονοϊός

Από το σύνολο των 5749 κρουσμάτων, 1473 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2795 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Click4more: Κατεβάστε ολόκληρη την έκθεση του ΕΟΔΥ κάνοντας κλικ εδώ

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις