Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: 400 με 500 χιλιάδες τα ενεργά κρούσματα – Αυξάνονται νοσηλείες και θάνατοι

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: 400 με 500 χιλιάδες τα ενεργά κρούσματα – Αυξάνονται νοσηλείες και θάνατοι

Τα πραγματικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας κυμάινονται στα 400.000-500.000, σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως εκτός από τα κρούσματα κορονοϊού, τόσο οι διασωληνώσεις όσο και οι θάνατοι από κορονοϊό παρουσιάζουν αύξηση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό, ο οποίος είναι εδώ. Δεν έχει αλλάξει τόσο δραματικά και ακόμα μας ταλαιπωρεί. Στέλνει ανθρώπους και στο νοσοκομείο και στις ΜΕΘ» είπε ο κ. Σαρηγιάννης, κρούωντας το καμπανάκι του κινδύνου.

Όπως είπε, η Όμικρον 5 «χτυπά» το κατώτερο αναπνευστικό, και μπορεί να γίνει χειρότερη αν κάποιος έχει και υποκείμενα νοσήματα. 

«Τα κρούσματα είναι διπλάσια από αυτά που καταγράφονται, γιατί και ο αριθμός των τεστ είναι σχετικά χαμηλός. Τα ενεργά κρούσματα είναι στα 400.000-500.000. Το θέμα είναι ότι οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι, ακόμα και οι διασωληνώσεις έχουν ήδη δώσει μια αύξηση, η οποία περιμένουμε να συνεχιστεί λίγο ακόμα. Αντίστοιχα, θα υπάρχει πτώση στα κρούσματα», κατέληξε. 

 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις