Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σενάρια για νέα μέτρα με «φόντο» τους ανεμβολίαστους

Κορονοϊός νέα μέτρα
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να εξετάζεται το ενδεχόμενο από την κυβέρνηση για νέα μέτρα που θα αφορούν σε ανεμβολίαστους κατά του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, στόχος της κυβέρνησης σε πρώτο στάδιο, είναι να συνεκτιμηθούν τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή των προσφάτως θεσπισμένων μέτρων και ειδικότερα να διαπιστωθεί το κατά πόσο αυτά όντως εφαρμόζονται σωστά.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες εβδομάδες, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως κρίσιμες.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση διαπίστωσης αστοχίας ως προς την αποτελεσματικότητα των ήδη θεσπισμένων μέτρων δεν θεωρείται απίθανο το σενάριο να δούμε τους ανεμβολίαστους να μπορούν να πάνε μόνο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία μην έχοντας την δυνατότητα να μετέχουν σε καμία άλλη δραστηριότητα ακόμη και με rapid test.

Κορονοϊός νέα μέτρα

Την ίδια ώρα, ένα ιδιαιτέρως ακραίο σενάριο, το οποίο ωστόσο θεωρείται απευκταίο, είναι οι ανεμβολίαστοι να μην είναι σε θέση να εισέλθουν ούτε σε σούπερ μάρκετ κάνοντας έτσι τις αγορές τους μόνο ηλεκτρονικά.

Όπως και να έχει επαναλαμβάνεται πως αυτό αποτελεί ένα ακραίο σενάριο το οποίο θα εξεταζόταν μόνο σε περίπτωση που το Σύστημα Υγείας έφτανε σε σημείο κατάρρευσης.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Τα σενάρια για τα σούπερ μάρκετ

Η εικόνα της πανδημίας στη χώρα αναμφισβήτητα δεν είναι καλή, με την κυβέρνηση να μην αποκλείει και νέα αλλαγή στα υγειονομικά μέτρα, σύμφωνα με το Mega.

Με βάση τις πληροφορίες, τα μέτρα θα αφορούν στα σουπερμάρκετ και το λιανεμπόριο. Έως σήμερα, οι καταναλωτές σπεύδουν στα σουπερμάρκετ με τις αποστάσεις να θέλουν έναν πελάτη ανά 2 τ.μ.

Click4more: Κορονοϊός: Δίνουν 1.000 ευρώ για «μαϊμού» rapid test – Κάνουν «σκόντο» αν αγοραστούν πολλά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, αυτό αναμένεται να αλλάξει και πλέον ένας πελάτης θα επιτρέπεται ανά 7 ή ακόμη και ανά 9 τ.μ.

Υπό εξέταση μπαίνει και το όριο πελατών σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Με πληροφορίες από: Mega / ΣΚΑΪ
Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις