Ελλάδα

Κορονοϊός: Σκέψεις για Χριστούγεννα με αυστηρότερα μέτρα για όσους είναι ανεμβολίαστοι

Το σενάριο για Χριστούγεννα… δύο ταχυτήτων έχει πέσει στο “τραπέζι”, προκειμένου να μην… χαθούν οι γιορτές, λόγω της νέας “έκρηξης” της πανδημίας του κορονοϊού

Σύμφωνα με το MEGA, το ενδεχόμενο του lockdown έχει αποκλειστεί από την κυβέρνηση, που εξετάζει τρόπο, ώστε να σωθούν τα Χριστούγεννα και να μην την… πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για τους πολίτες που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 

Έτσι, ένα από τα σενάρια προβλέπει αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, κυρίως σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους. Ήδη, από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, τίθενται νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ, καθώς θα επιτρέπονται λιγότερα άτομα, με τον κανόνα 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα να επιστρέφει.

Παράλληλα, σύμφωνα με το STAR, προτείνεται να ισχύσει μετά τις 22 Νοεμβρίου η αύξηση των υποχρεωτικών rapid test σε τρία για τους ανεμβολίαστους, από τα δύο που ισχύουν μέχρι τώρα.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, δήλωσε: « Φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να το κάνουμε λίγο όπως πέρσι, κατά τη γνώμη πρέπει να συζητηθούν μέτρα όπως ελάττωση της χωρητικότητας των ανθρώπων σε κλειστούς χώρους και προφανώς η επιβολή της μάσκας σε μεγαλύτερη έκταση».

«Να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους τα οποία θα κλιμακωθούν αν χρειαστεί όχι τιμωρητικά αλλά γιατί νοσούν περισσότερο και κινδυνεύουν», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Θωρακίζεται» η Ευρώπη

Πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν λάβει μέτρα για τους ανεμβολίαστους, που αναμένεται να εφαρμόσουν και τα Χριστούγεννα, ίσως μάλιστα με κάποιες… προσθήκες.

Στην Ολλανδία και την Αυστρία σε όλους τους χώρους μπαίνουν ελεύθερα μόνο οι εμβολιασμένοι. Στην Ιταλία είναι θέμα χρόνου να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου για τους υγειονομικούς. Σε τρία κρατίδια της Γερμανίας μόνο οι εμβολιασμένοι έχουν πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες.

Στη Νορβηγία εναπόκειται σε κάθε δήμο να αποφασίσει πού θα έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη δημοσιογράφο Αντιγόνη Πανέλλη: «Θα μας λείψει η μεγάλη σου καρδιά, που ράγισε αναπάντεχα»
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίας Σκέπης Παπάγου ενώ η κηδείας της θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κορωνησία Άρτας
Αντιγόνη Πανέλλη
Η ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Αθηνών για τον δικηγόρο που οπλοφορούσε σε δίκη – «Αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό»
«Αναντίστοιχες οι ανησυχίες για τις συνθήκες ασφαλείας στην Ευελπίδων με τη λανθασμένη αντιμετώπιση του μεμονωμένου αυτού περιστατικού» σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορο Λινό
πρωτοδικείο Αθηνών
Τέμπη: «Η Κωνσταντοπούλου εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία» δηλώνει η μητέρα του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας
Η Σταυρούλα Καρύδη, μία ημέρα πριν από τη συμπλήρωση τριών ετών από το πολύνεκρο δυστύχημα, λέει ότι η οικογένειά της δεν δέχθηκε στήριξη και αφήνει αιχμές για πολιτική αξιοποίηση της τραγωδίας
Κωνσταντοπούλου και Ρούτσι
Αυτό είναι το φαινόμενο που προκάλεσε τις συνεχείς βροχές στη Νότια Ευρώπη - 18 κακοκαιρίες μέσα σε 4 μήνες στην Ελλάδα
Ο ασυνήθιστα εκτοπισμένος νότιας και ζωνικός αεροχείμαρρος λειτούργησε σαν «οδηγός» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών από τον Ατλαντικό προς τη Νότια και Δυτική Ευρώπη, λέει το meteo.gr
καιρός