Κυριακή, 19 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σκέψεις για Χριστούγεννα με αυστηρότερα μέτρα για όσους είναι ανεμβολίαστοι

Κορονοϊός: Σκέψεις για Χριστούγεννα με αυστηρότερα μέτρα για όσους είναι ανεμβολίαστοι
Φωτογραφία αρχείου

Το σενάριο για Χριστούγεννα… δύο ταχυτήτων έχει πέσει στο “τραπέζι”, προκειμένου να μην… χαθούν οι γιορτές, λόγω της νέας “έκρηξης” της πανδημίας του κορονοϊού

Σύμφωνα με το MEGA, το ενδεχόμενο του lockdown έχει αποκλειστεί από την κυβέρνηση, που εξετάζει τρόπο, ώστε να σωθούν τα Χριστούγεννα και να μην την… πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για τους πολίτες που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. 

Έτσι, ένα από τα σενάρια προβλέπει αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, κυρίως σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους. Ήδη, από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, τίθενται νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ, καθώς θα επιτρέπονται λιγότερα άτομα, με τον κανόνα 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα να επιστρέφει.

Παράλληλα, σύμφωνα με το STAR, προτείνεται να ισχύσει μετά τις 22 Νοεμβρίου η αύξηση των υποχρεωτικών rapid test σε τρία για τους ανεμβολίαστους, από τα δύο που ισχύουν μέχρι τώρα.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, δήλωσε: « Φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να το κάνουμε λίγο όπως πέρσι, κατά τη γνώμη πρέπει να συζητηθούν μέτρα όπως ελάττωση της χωρητικότητας των ανθρώπων σε κλειστούς χώρους και προφανώς η επιβολή της μάσκας σε μεγαλύτερη έκταση».

«Να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους τα οποία θα κλιμακωθούν αν χρειαστεί όχι τιμωρητικά αλλά γιατί νοσούν περισσότερο και κινδυνεύουν», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Θωρακίζεται» η Ευρώπη

Πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν λάβει μέτρα για τους ανεμβολίαστους, που αναμένεται να εφαρμόσουν και τα Χριστούγεννα, ίσως μάλιστα με κάποιες… προσθήκες.

Στην Ολλανδία και την Αυστρία σε όλους τους χώρους μπαίνουν ελεύθερα μόνο οι εμβολιασμένοι. Στην Ιταλία είναι θέμα χρόνου να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου για τους υγειονομικούς. Σε τρία κρατίδια της Γερμανίας μόνο οι εμβολιασμένοι έχουν πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες.

Στη Νορβηγία εναπόκειται σε κάθε δήμο να αποφασίσει πού θα έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις