Ελλάδα

Κορονοϊός: Σοκαριστικές εικόνες μέσα από εκκλησία – Συνωστισμός και έλλειψη μέτρων ασφαλείας

Προβληματίζουν οι εικόνες από την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κολωνό την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική παραμένουν στα ύψη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega πιστοί συνωστίζονται με ουρές και σπρώξιμο, με τους περισσότερους να μη φορούν καν μάσκα μέσα στην εκκλησία.

Ενορίτες, αλλά και άνθρωποι από μακρινές περιοχές, ασπάζονται το σκουφάκι του γέροντα Παϊσίου, έπειτα το ακουμπούν στο κεφάλι τους και μετά από τα χέρια του ιερέα πηγαίνει σε άλλον εκκλησιαζόμενο, χωρίς κανένα απολύτως μέτρο ασφαλείας.

Δίπλα στον ρασοφόρο, ένα νεαρό αγόρι χωρίς μάσκα και γάντια. Κρατά το μπαστούνι του Αγίου Παϊσίου. Πλήθος κόσμου συνωστίζεται για να το προσκυνήσει, με διαδοχικούς ασπασμούς, αγγίγματα και μετάνοιες, ενώ άλλοι πιστοί σπρώχνονται για να περάσουν.

Στο βάθος, σε άλλο σημείο της εκκλησίας, ο ιερέας ευλογεί τους πιστούς, ακουμπώντας τα πρόσωπά τους και τα χέρια τους.

Προσκυνούσαν τα αντικείμενα του γέροντα Παϊσίου

Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, ο Ιερός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς πραγματοποιεί παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκου Κολοκυνθούς και Άγιο Ευχέλαιο με τα αντικείμενα του Αγίου γέροντα Παϊσίου για προσκύνημα από τους πιστούς.

Σε διάφορες γωνιές στην εκκλησία, οι πιστοί σχηματίζουν ουρές, στεκόμενοι ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς μάσκα, έχοντας μπλοκάρει τους διαδρόμους με τέτοιο συγχρωτισμό που με δυσκολία μπορεί να περάσει κάποιος αν δεν ακουμπήσει ή δεν σπρώξει τον μπροστινό του.

Μέσα και έξω από την εκκλησία, πλήθος κόσμος χωρίς μάσκες, με αρκετούς ηλικιωμένους να αμελούν τα μέτρα προφύλαξης και ενώ στο προαύλιο υπάρχουν αφίσες οι οποίες δείχνουν ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Παρά το γεγονός ότι η διασπορά του κορονοϊού στην Αττική είναι μεγαλύτερη από ποτέ, όσοι πήγαν χθες στην Παναγίτσα της Κολοκυνθούς, αδιαφόρησαν για κάθε μέτρο προφύλαξης κατά της διασποράς του ιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού: Η χρήσιμη εφαρμογή ΑΙ που παραμένει αναξιοποίητη – «Οι γιατροί δεν την χρησιμοποιούν γιατί δεν τη ξέρουν»
Ένας γιατρός περιγράφει την εμπειρία του για τον Ψηφιακό Βοηθό Γιατρού - Τι είναι, πως χρησιμοποιείται και πώς μπορεί να βοηθήσει ασθενή και γιατρό ως προς τη διάγνωση
Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού: Η χρήσιμη εφαρμογή ΑΙ που παραμένει αναξιοποίητη – «Οι γιατροί δεν την χρησιμοποιούν γιατί δεν τη ξέρουν»
Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - «Ζόρικη» κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο
Την Κυριακή αναμένεται η κακοκαιρία να επηρεάσει όλη τη χώρα, φέρνοντας έντονες βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους, με φαινόμενα που ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα
Βροχή στην Αθήνα
Δάκρυσε η Θεσσαλονίκη για τους 7 νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ: Σπαραγμός στην Τούμπα στην συγκινητική τελετή αποχαιρετισμού
Σε Ευκαρπία, Στεφανινά Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Αρωνά Πιερίας σήμερα και αύριο οι κηδείες των 7 θυμάτων του σοκαριστικού δυστυχήματος στη Ρουμανία
Υποδοχή των σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ
12
Στο μικροσκόπιο οι 6 φάκελοι αδειοδότησης του εργοστασίου Βιολάντα - Το προπάνιο, οι μαρτυρίες και τα επόμενα βήματα της έρευνας
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το υπόγειο όπου σημειώθηκε η έκρηξη φέρεται να ήταν «αδήλωτο», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχαν εγκατεστημένοι ανιχνευτές διαρροής αερίων
Η επιχείρηση κατάσβεσης
6
Καιρός σήμερα: Θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 8 μποφόρ – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου
καιρος