Ελλάδα

Κορονοϊός: Στην Ελλάδα τα πρώτα ειδικά ψυγεία για τα εμβόλια!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κι ενώ ο κορονοϊός δηλώνει… παρών με 1.193 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες στην χώρα μας, μια είδηση που αφορά στο ζήτημα των εμβολίων, βλέπει το “φως” της δημοσιότητας.

Την είδηση μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, με τις πληροφορίες να λένε πως τέσσερα από τα επτά ψυγεία ήρθαν με φορτηγά τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόκειται για τα ειδικά ψυγεία, τα λεγόμενα ψυγεία βαθέως ψύξεως, με τα οποία θα επιτευχθούν οι απαιτούμενες θερμοκρασίες για την διατήρηση των εμβολίων, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τους μείον 80 βαθμούς Κελσίου.

click4more: Κορονοϊός: Κάτω από 300 κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Αττική μετά από καιρό!

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, τα ψυγεία αυτά θα μπορούν να διατηρήσουν μέχρι και 100.000 εμβόλια και κάποια από αυτά θα μείνουν στις κεντρικές αποθήκες, ενώ τα υπόλοιπα ψυγεία θα μεταφερθούν σε στρατηγικά σημεία. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα ακόμη επτά.

Να σημειώσουμε εδώ πως περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι προσομοιώσεις εμβολιασμών, ενώ ελπίδα όλων είναι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τις αμέσως επόμενες ώρες από την στιγμή που το εμβόλιο θα έρθει στην χώρα μας, περί τα τέλη Δεκεμβρίου (σ.σ. πιθανότατα αυτό της Pfizer).

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Open.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αφροδίτη Νέστορα: «Οι δράστες να έχουν μια δίκαιη δίκη, παρότι η μητέρα μου στερήθηκε τόσο άδικα το δικαίωμα στη ζωή»
Η ανάρτηση της Αφροδίτης Νέστορα μετά την σύλληψη των δραστών της δολοφονίας της Βάγιας Νέστορα - Το «ευχαριστώ» στην ΕΛΑΣ αλλά και στην Αλεξία Μπακογιάννη που της συμπαραστάθηκε
Εξόδιος ακολουθία της Βάγιας Νέστορα στην Κοζάνη.   Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026   (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Marfin: Η μέρα που σταμάτησε ο χρόνος – Το χρονικό της δολοφονίας τριών αθώων ανθρώπων και ενός αγέννητου παιδιού
Δεκαέξι χρόνια μετά ο φάκελος της υπόθεσης που συγκλόνισε τη χώρα ανοίγει ξανά και όλοι ελπίζουν για δικαίωση της μνήμης της Αγγελικής, της Βιβής και του Νώντα
Φωτογραφία αρχείου από τον εμπρησμό στο υποκατάστημα της τράπεζας MARFIN στην οδό Σταδίου στην Αθήνα, κατά την διάρκεια απεργιακής διαδήλωσης στις 5 Μαΐου 2010. Από τον εμπρησμό έχασαν την ζωή τους η 35χρονη Παρασκευή Ζούλια, η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου και ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσάκαλης. 
(PHASMA
5
Εδραιώνεται το καλοκαίρι το επόμενο δεκαήμερο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, φεύγει η αστάθεια
Οι θερμοκρασίες διατηρούνται σε λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα, χωρίς όμως, προς το παρόν, να προκύπτει μια γενικευμένη και παρατεταμένη ακραία θερμή κατάσταση για ολόκληρη τη χώρα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Δύο συλλήψεις για τον φονικό εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς – Καταζητείται μια 46χρονη
Κανείς από τους 3 δεν είχε μπει στο κάδρο των ερευνών, ωστόσο μετά από τη νέα έκθεση του FBI και με εκτεταμένη ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού οι Αρχές οδηγήθηκαν στα πρόσωπα αυτά που τότε ήταν 30 και 26 ετών
Εμπρησμός στη Marfin 348