Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Στις 11:00 ο Θάνος Πλεύρης ανακοινώνει την αναστολή των μέτρων

Κορονοϊός: Στις 11:00 ο Θάνος Πλεύρης ανακοινώνει την αναστολή των μέτρων

«Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις 11.00 θα κάνει ανακοινώσεις στο Υπουργείο Υγείας για το Νέο Οδικό χάρτη». Με αυτή τη λιτή ενημέρωση έγινε γνωστό ότι σήμερα (13.04.2022) θα μάθουμε πως, πότε, ποια και… έως πότε θα ανασταλούν τα μέτρα (self test, πιστοποιητικά εμβολιασμού) κατά του κορονοϊού. 

Η χαλάρωση των μέτρων ήταν δεδομένη. Το μόνο που έμενε να μάθουμε ήταν το πότε θα την ανακοίνωνε ο Θάνος Πλεύρης. Ο κύβος ερρίφθη και στις 11:00 ο υπουργός Υγείας να παρουσιάσει τον “οδικό χάρτη” που πρότεινε η κυβέρνηση και ενέκριναν οι ειδικοί. 

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ανακοινώσεις Πλεύρη θα περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- την προσωρινή αναστολή των υποχρεωτικών των self test στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους μετά το Πάσχα, την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, με self test ώστε να απομονωθούν έγκαιρα τα κρούσματα από τις διακοπές, όμως αυτό το test ενδέχεται να είναι και το τελευταίο της σχολικής χρονιάς.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού… τέλος 

Στόχος της κυβέρνησης είναι ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά, όπως δήλωσε χθες ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Ημερομηνία ορόσημο θεωρείται η 2α Μαΐου. Τότε, εκτιμάται ότι θα αρχίσει να υλοποιείται το χρονοδιάγραμμα της άρσης και των τελευταίων μέτρων κατά του κορονοϊού. 

Το δεδομένο είναι πως από τις 2 Μαΐου δεν θα απαιτείται η επίδειξη των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού για την είσοδο σε χώρους. Αρχικά το μέτρο θα καταργηθεί μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Όσο προχωρά το καλοκαίρι, θα επεκταθεί και στους εσωτερικούς κλειστούς χώρους.

Οι μάσκες

Η διατήρηση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας θα παραμείνει σε όλους τους εσωτερικούς χώρους στις γιορτές του Πάσχα, ενώ η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να κάνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να τη χρησιμοποιήσουν και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό και κυρίως στις εκκλησίες (περιφορά Επιταφίου και βράδυ Ανάστασης).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις