Ελλάδα

Κορονοϊός: Στις ηλικίες 18 – 24 η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων – Στο «κόκκινο» Ιόνιο, Κρήτη, νότιο Αιγαίο, Αττική

Οι τουριστικές περιοχές “βουλιάζουν” από κόσμο αλλά και από κρούσματα κορονοϊού! Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες 3 εβδομάδες καταγράφεται κυρίως στις ηλικίες 18 έως 24, όπως ανέφεραν στην έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Παρασκευής. 

Οι περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού είναι τα νησιά του Ιονίου, του Νοτίου Αιγαίου, η Κρήτη και η Αττική, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Παρασκευής, ενημερώνοντας για την επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα. Η αύξηση στις άλλες ηλικιακές ομάδες είναι σταθερή. Επίσης, είπε ότι αύξηση έχουν παρουσιάσει τις τελευταίες 3 εβδομάδες και οι επαναλοιμώξεις. 

Αυξημένες είναι και οι νοσηλείες σε απλές κλίνες.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης ξεκίνησε την ενημέρωση με στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη και την αύξηση του δείκτη θετικότητας. 

«Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των χωρών όμως τα δεδομένα των κρουσμάτων κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού σημειώνουν όλα τα κράτη αύξηση» σημείωσε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης, ο Θεοκλής Ζαούτης.

Όλη η Ευρώπη πλέον είναι στα κόκκινα όσον αφορά την πανδημία, τονίζοντας ότι είναι συνεχής η αύξηση των νέων κρουσμάτων σε όλες τις κεντρικές, νότιες και βόρειες χώρες της Ηπείρου. Όπως παρατήρησε αυξάνεται σταθερά και ο αριθμός των κρουσμάτων στην ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ στις νοσηλείες τα περισσότερα κράτη δεν βρίσκονται στο κόκκινο. Χαμηλός παραμένει και ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Η Ελλάδα, είπε, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις εισαγωγές ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού. 

Αναφερόμενος στις δυο νέες υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον, η Ελλάδα είναι πάνω από 50% της μετάλλαξης. 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
147
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη