Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η αγωνία στην Αττική – Μεγάλη αύξηση των ενεργών κρουσμάτων

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η αγωνία στην Αττική – Μεγάλη αύξηση των ενεργών κρουσμάτων

Που εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα στην Αττική και γιατί οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Τι είναι αυτό που τους ανησυχεί για το επόμενο 15νθημερο.

Η Αττική είναι μία από τις περιοχές που ανησυχεί τους ειδικούς για αύξηση νέων μολύνσεων κορονοϊού μετά τις γιορτές κι αυτό με βάση τα ενεργά κρούσματα φαίνεται πως έχει αρχίσει. Στην χώρα μας το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό. καθώς σήμερα Τετάρτη (06.01.2021) ανακοινώθηκαν 816 νέα κρούσματα κορονοϊού με το επίκεντρο να είναι η Αττική.

Η Αττική είναι ο νομός που θα αντιμετωπίσει μεγάλο διάστημα τις επόμενες ημέρες και αυτό φαίνεται αν δει κανείς τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων που μέσα σε δύο ημέρες αυξήθηκε χτυπώντας «καμπανάκι». Αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν 2.520 κρούσματα σε σχέση με τα 2.215 που μετρούσε το λεκανοπέδιο την Κυριακή (03.01.2021).

Όλα δείχνουν ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον Δυτικό Τομέα Και αυτό διότι η Δυτική Αττική έχει 266 ενεργά κρούσματα και η Δυτική Αθήνα 362,

Τεράστια η ανησυχία των ειδικών

Στο «κόκκινο» από την άλλη βρίσκεται η ανησυχία των ειδικών μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο καιρό. Οι επιστήμονες μάλιστα δεν έκρυψαν τον φόβο τους για το επόμενο 15μερο και για την ζημιά που τυχόν να έχει γίνει.

Τα τοπικά lockdown συνεχίζονται με τους ελέγχους να είναι σαρωτικοί για την τήρηση των μέτρων.

Click4more: Κορονοϊός – Αττική: Αυτές οι περιοχές «βράζουν»

Αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι ότι ο χάρτης της διασποράς ξεφεύγει από την Αττική και απλώνεται σε όλη τη χώρα. Το λεκανοπέδιο βρίσκεται στο μικροσκόπιο των επιστημόνων και εξαιτίας του μεγάλου ιικού φορτίου που εντοπίστηκε στα λύματα.

Κρίσιμο εξάλλου για την πορεία της πανδημίας παραμένει και το άνοιγμα των σχολείων με το προβληματισμό να είναι μεγάλος, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ρίσκο τη συγκεκριμένη κίνηση.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021, 816 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επιπλέον, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 48 θάνατοι, ενώ 399 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (67.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 82.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.912 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142267, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5547 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42716 (30.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις