Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός: Στον «αέρα» και η φετινή ΔΕΘ! Στο τραπέζι η ματαίωση

ΔΕΘ
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Ο κορονοϊός όπως φαίνεται δεν αφήνει τίποτα… ανεπηρέαστο στην χώρα μας την φετινή χρονιά κι αυτό καθώς υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως ακόμη και η διοργάνωση της ΔΕΘ για το 2020 είναι κάθε άλλο παρά βέβαιη!

Τις πληροφορίες μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Πληροφορίες που έρχονται λίγες ώρες μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή των κ.κ. Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Ζέρβα και Τζιτζικώστα, στην οποία τέθηκε στο μικροσκόπιο η Θεσσαλονίκη, με τις πληροφορίες να “μιλούν” ακόμη και για lockdown στην συμπρωτεύουσα!

Click4more: Κορονοϊός: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους και επισκέπτες! «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα»

Με βάση το ρεπορτάζ του “μεγάλου καναλιού”, θεωρείτο έτσι κι αλλιώς δεδομένο πως η φετινή ΔΕΘ δεν θα θύμιζε… σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές.

Πλέον, όμως, μετά τα αυξημένα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (σ.σ. 36 μόνο σήμερα, Παρασκευή 07.08.2020) στο τραπέζι έχει μπει ακόμη και το ενδεχόμενο ματαίωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Κρίσιμες είναι οι μέρες κοντά στο τελευταίο 10ήμερο του φετινού Αυγούστου. Αν μέχρι τότε η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι τόσο ανησυχητική όσο είναι σήμερα, τότε κανένα σενάριο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί…

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στην Θεσσαλονίκη

Ο κορονοϊός επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχει σημάνει συναγερμός στην Θεσσαλονίκη από τα αυξημένα κρούσματα.

Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του δήμαρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα.

Click4more: Δεκαπενταύγουστος χωρίς λιτανείες με απόφαση Χαρδαλιά: Νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Η αύξηση των κρουσμάτων σε Κεντρική Μακεδονία, με επίκεντρο τη συμπρωτεύουσα και τη Χαλκιδική αποτέλεσε το λόγο που πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται η επιβολή έκτακτων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές και κυρίως στην πρωτεύουσα και Χαλκιδική.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για τις εξελίξεις.

Με πληροφορίες από: Mega / grtimes.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις