Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Στα «κόκκινα» Αττική – Θεσσαλονίκη και ακόμη 21 περιοχές!

κορονοϊός

151 νέα κρούσματα “έδωσε” ο κορονοϊός το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα και η μεγάλη διασπορά προκαλεί ανησυχία. Είναι η 3η χειρότερη επίδοση στα… χρονικά της πανδημίας, με τη χθεσινή μέρα να αποτελεί την 2η χειρότερη. Όλη η ανακοίνωση για την γεωγραφική κατανομή των νέων περιπτώσεων στην χώρα μας.

Ο κορονοϊός παραμένει ανάμεσά μας και συνεχώς εξαπλώνεται, όπως… μας υπενθύμισε η σημερινή (07/08/2020) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 151 νέα κρούσματα στην χώρα μας τις τελευταίες 24 ώρες.

Το κρίσιμο ερώτημα, ωστόσο, δεν είναι αυτό του συνολικού αριθμού των νέων κρουσμάτων, αλλά κυρίως το πού εντοπίστηκε ο κορονοϊός.

Click4more: Δεκαπενταύγουστος χωρίς λιτανείες με απόφαση Χαρδαλιά: Νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Μόλις 12 είναι τα εισαγόμενα, αφού 7 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου και 5 ακόμη τουρίστες προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο και βρέθηκαν θετικοί.

Για ακόμη μια φορά, η Αττική συγκεντρώνει τα περισσότερα από τα 151 νέα κρούσματα, αφού καταγράφηκαν 46, ενώ ακολουθεί ξανά η Θεσσαλονίκη με 38.

Από εκεί και πέρα, κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε 21 περιοχές εκτός από την Αττική και την Θεσσαλονίκη, κάτι που δείχνει πως η διασπορά του φονικού ιού στην Ελλάδα είναι εκτενέστατη.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 151 νέων κρουσμάτων

Σήμερα, *7/8/2020 δηλώθηκαν 151 επιπλέον κρούσματα*, αναλυτικότερα:

-επτά (7) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
-πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
-σαράντα έξι (46) κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,
-τριάντα οκτώ (38) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
-δύο (2) στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
-ένα (1) στην Π.Ε. Κορινθίας
-δύο (2) στην Π.Ε. Αχαΐας
-ένα (1) στην Π.Ε. Δράμας
-*δεκαεπτά (17)* στην Π.Ε. Έβρου, *όλα συνδεόμενα με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη*.

Click4more: Πόρος: Πληροφορίες για 30 κρούσματα κορονοϊού και ανησυχία για περισσότερα!

-ένα (1) στην Π.Ε. Ημαθίας
-δύο (2) στην Π.Ε. Ηρακλείου
-τρία (3) στην Π.Ε. Κέρκυρας
-δύο (2) στην Π.Ε. Κεφαλονιάς
-ένα (1) στην Π.Ε. Κοζάνης
-έξι (6) στην Π.Ε. Λάρισας
-ένα (1) στην Π.Ε. Λέσβου
-τρία (3) στην Π.Ε. Μαγνησίας
-τέσσερα (4) στην Π.Ε. Πέλλας
-ένα (1) στην Π.Ε. Πιερίας
-δύο (2) στην Π.Ε. Ροδόπης
-ένα (1) στην Π.Ε. Σερρών
-ένα (1) στην Π.Ε. Τρικάλων
-ένα (1) στην Π.Ε. Φθιώτιδας
-δύο (2) στην Π.Ε. Φλώρινας
-ένα (1) στην Π.Ε. Χανίων.

Όσο ο κορονοϊός δείχνει να μην υποχωρεί, τόσο ανακοινώνονται νέα μέτρα, με τελευταία περίπτωση αυτή του Πόρου, όπου επιβλήθηκε ένα ιδιότυπο lockdown, ενώ ενόψει και Δεκαπενταύγουστου, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και νέα, αναλόγως της πορείας του φονικού ιού.

Μέσα σε όλα αυτά, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε γραπτώς και σήμερα, Παρασκευή 07.08.2020, πως υπάρχουν νέα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα και συνολικά.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 07 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Click4more: Θεσσαλονίκη: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη με Τσιόδρα – Χαρδαλιά! Έρχονται νέα μέτρα;

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 151, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5270 (ημερήσια μεταβολή +2.9%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 210 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 14 (78.6% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

κορονοϊός

Από το σύνολο των 5270 κρουσμάτων, 1379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Click4more: Κατεβάστε ολόκληρη την έκθεση του ΕΟΔΥ κάνοντας κλικ εδώ

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις