Ελλάδα

Κορονοϊός: Στους 3 μήνες η τρίτη δόση για όλους τους ενήλικες πολίτες – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, όπου ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έκανε έκτακτες ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου του κορονοϊού. 

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής (03.12.2021), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 97 νεκρούς, 6201 νέα κρούσματα και 694 διασωληνωμένους.

“Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά”, είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι η απόφαση λήφθηκε με βάση τα επιστημονικά δεδομένα. Όσον αφορά αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν κι αυτοί 3 μήνες κι όχι 6 μήνες μετά τη νόσηση, ενώ όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson’s and Johnson’s η αναμνηστική δόση θα γίνεται στους 2 μήνες όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

“Η απάντηση αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Όμικρον δεν μπορεί να δοθεί ακόμα. Θα πρέπει να περιμένουμε μία εβδομάδα με 10 μέρες”, συνέχισε.  

Η πλατφόρμα θα έχει ανοίξει για όλους μέχρι το πρωί του Σαββάτου (04.12.2021).

“Είναι από τις πιο υψηλές εβδομάδες που έχουμε από την αρχή των εμβολιασμών μέχρι τώρα. Κρατάμε ένα ραντεβού, ώστε η πρώτη δόση να έχει προτεραιότητα σε σχέση με την τρίτη δόση. Αν κάποιος βρίσκει ραντεβού αναμνηστικής δόσης σε 10 ημέρες, είναι πιθανό στη συνέχεια να βρει πιο άμεσα. Ο προγραμματισμός είναι να έχουν βρει όλοι ραντεβού μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου”. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πλάκα: Θρίλερ με τους 4 τουρίστες στο κτίριο που έγινε η έκρηξη, θα πετούσαν το μεσημέρι για Αμερική και δεν εμφανίστηκαν – Αγωνία και για τους ηλικιωμένους
Αναζητούνται συνολικά έξι άτομα, ενώ μέσα στα χαλάσματα βρέθηκε γυναικεία τσάντα με ταξιδιωτικά έγγραφα, μία βαλίτσα και δύο διαβατήρια
Έρευνες στο κτίριο που κατέρρευσε 59
Ζεφύρι: Βίντεο από «ντου» αστυνομικών σε κρησφύγετο κυκλώματος που έκανε τηλεφωνικές απάτες – 700.000 ευρώ η λεία
Για να γίνουν πιο πειστικοί, χρησιμοποιούσαν ηχογραφημένο αυτοματοποιημένο μήνυμα του ΔΕΔΔΗΕ, σήμα έκτακτης ανάγκης ακόμη και ήχο σειρήνας περιπολικού
Έφοδος της ΕΛΑΣ στο Ζεφύρι για την εξάρθρωση κυκλώματος με τηλεφωνικές απάτες