Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός – Σχολεία: Παραμένει το 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα – Στις 18.00 οι επίσημες ανακοινώσεις

σχολεία ΟΠΕΚΑ

Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων συνεχίζει να συνεδριάζει για τα σχολεία και μετά την οριστική απόφαση για το άνοιγμα την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου παραμένει το 50%+1 για κλείσει ένα τμήμα.

Όπως σας είχε ενημερώσει το newsit.gr από νωρίς το πρωί δεν αλλάζει το 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα καθώς το σκεπτικό της επιτροπής είναι πως θα γίνονται πολλά self test και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το πρωτόκολλο.

Μετά την οριστική απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου η επιτροπή εισηγήθηκε την διενέργεια 3 self test στους μαθητές μέσα στην εβδομάδα. Στην περίπτωση που θα υπάρξει κρούσμα στην τάξη, τότε θα self test θα είναι 5, όσες και οι ημέρες της εβδομάδας που θα βρίσκονται οι μαθητές στο σχολείο.

Οι νεότερες πληροφορίες για τα σχολεία

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, την πρώτη εβδομάδα οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν 3 self test, το πρώτο από τα οποία θα πρέπει να γίνει την Κυριακή, 09.01.2022.

Την δεύτερη εβδομάδα από το άνοιγμα, θα γίνονται δύο self test από τους μαθητές, ενώ αυτό θα αποτελεί υποχρέωση και για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση κρούσματος μαθητή, το παιδί θα παραμένει σε καραντίνα για πέντε ημέρες, ενώ όταν συμβεί αυτό, όλο το τμήμα θα κάνει self test κάθε μέρα (σ.σ. 5 την εβδομάδα όπως προαναφέραμε). Ο μαθητής θα επιστρέφει στην τάξη με αρνητικό rapid test.

Σε ανακοινώσεις για τα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων θα προχωρήσουν στις 18:00 οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις