Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός – Σχολεία: Στα 55 τα κρούσματα στο 10ο δημοτικό Νεάπολης – Συκεών

Κορονοϊός - Σχολεία: Στα 55 τα κρούσματα στο 10ο δημοτικό Νεάπολης - Συκεών
Φωτογραφία Αρχείου Intime

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο 10ο δημοτικό σχολείο Νεάπολης – Συκεών καθώς σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν ακόμη τέσσερις νέες μολύνσεις, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στις 55.

Όπως αναφέρει ο δήμος Νεάπολης – Συκεών σε σχετική ενημέρωσή του, ο αριθμός των κρουσμάτων στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, όπου έκλεισαν δυο τμήματα, σήμερα το πρωί ανήλθε στα 55 με άλλους τέσσερις μαθητές να καταγράφονται θετικοί στον κορονοϊό, ενώ στο ΕΠΑΛ Νεάπολης τα κρούσματα ανέρχονται στους τέσσερις μαθητές με τα δύο νέα που καταγράφηκαν σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του ΕΠΑΛ Νεάπολης, μεγάλος αριθμός μαθητών υποβλήθηκε σε προληπτικό έλεγχο (rapid test) που διενεργούνταν από Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης. Συνολικά έγιναν 187 rapid tests, από τα οποία τα 11 ήταν θετικά και αφορούσαν οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες με μέση ηλικία τα 16 έτη.

Μιλώντας στο voria.gr, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, κάνει λόγο για διάσπαρτα κρούσματα που υπάρχουν και σε άλλα σχολεία «χωρίς ωστόσο η κατάσταση να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία που να μας οδηγεί στο κλείσιμο τμημάτων».

Σημειώνεται ότι τα στελέχη της διεύθυνσης Παιδείας βρίσκονται καθημερινά σε συχνή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων για την καταγραφή της κατάστασης και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών έκανε νέα έκκληση για εμβολιασμούς και αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και προστασίας.  

«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, ο κορονοϊός με τις μεταλλάξεις του συνεχίζει να αποτελεί μεγάλη απειλή για την κοινωνία, και ιδιαίτερα για τις νεαρές ηλικίες και τα παιδιά. Η προσοχή μας το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα στραμμένη στις σχολικές μονάδες, όπου καθημερινά καταγράφονται νέα κρούσματα. Ο δήμος μας βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους φροντίζοντας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Γενικά η κατάσταση παραμένει σοβαρή και οφείλουμε οι πάντες να επιδείξουμε στάση ευθύνης τηρώντας με αυστηρότητα τους κανόνες και τα μέτρα υγιεινής και προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας. Δεν εφησυχάζουμε και προσέχουμε», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος καλεί την Πολιτεία και το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη όλων των σχολείων με καθημερινά rapid test από Κ.ΟΜ.Υ. του ΕΟΔΥ, όπως επίσης καλεί «τους συμπολίτες μας να αγνοήσουν τις φωνές ακραίων και σκοταδιστικών στοιχείων και να προχωρήσουν σε εμβολιασμό για να ενισχυθεί γρηγορότερα το τείχος της ανοσίας και προστασίας από τον κορονοϊό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις