Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη – Εσπευσμένα Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας

Κύπρος
Φωτογραφία αρχείου

O Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη. Η τηλεδιάσκεψη με Τσιόδρα αι επιδημιολόγους.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη μετά την ανίχνευση του στελέχους της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης του κορονοϊού στην περιοχή, όπου μεταβαίνουν εκτάκτως ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, η μετάβαση τους κρίθηκε απαραίτητη, σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα με συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Συγκέντρωση κυνηγών και ψαράδων

Στο μεταξύ, κυνηγοί και ψαράδες συναντήθηκαν στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και συνομίλησαν για το αγαπημένο τους χόμπι και για το πώς θα διεκδικήσουν από την κυβέρνηση την άρση της απαγόρευσης.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι επρόκειτο για ένα παράλογο μέτρο, καθώς δεν μπορούν να ασκήσουν μια κατά βάση μοναχική δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή τη θάλασσα, την ώρα μάλιστα που έχουν ανοίξει τα εμπορικά καταστήματα της χώρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις