Ελλάδα

Κορονοϊός: Συναγερμός στο Σωτηρία – Έκλεισε τμήμα της θωρακοχειρουργικής λόγω κρουσμάτων

Ένας χειρουργός, δύο γιατροί και δύο νοσηλευτές βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Σε καραντίνα τουλάχιστον 30 άτομα.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Σωτηρία, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊού, καθώς έκλεισε τμήμα της θωρακοχειρουργικής κλινικής λόγω κρουσμάτων.

Η απόφαση ελήφθη από τη διοίκηση του νοσοκομείου Σωτηρία μετά τα κρούσματα κορονοϊού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα ένας χειρουργός, δύο γιατροί και δύο νοσηλευτές βρέθηκαν θετικοί.

Ο χειρουργός νόσησε πιθανόν μετά από την παρουσία του σε κηδεία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες συνέχισε να πηγαίνει στο νοσοκομείο και έτσι έγινε η διασπορά.

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση δεκάδων ατόμων για να διαπιστωθεί αν τελικά έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, ενώ 30 υγειονομικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Το τμήμα της θωρακοχειρουργικής κλινικής έκλεισε και ξεκίνησε απολύμανση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαίνεται η φωτιά στις Σέρρες: Οι φλόγες έκαψαν 600 στρέμματα και 400 ελαιόδεντρα - Ήχησε το 112, σηκώθηκαν 12 εναέρια μέσα
Η κατάσβεση αναμένεται να γίνει δυσκολότερη αφού με τη δύση του ήλιου τα εναέρια μέσα θα σταματήσουν να κάνουν ρίψεις νερού καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας
Φωτιά στις Σέρρες 4