Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Τα λύματα δείχνουν σταθεροποιητική τάση – «Βρισκόμαστε στην κορύφωση του κύματος»

Κορονοϊός: Τα λύματα δείχνουν σταθεροποιητική τάση – «Βρισκόμαστε στην κορύφωση του κύματος»

Αισιόδοξα είναι τα τελευταία αποτελέσματα από τις αναλύσεις στα λύματα της Αττικής σχετικά με την πορεία του κορονοϊού και δη του τελευταίου κύματος που ταλανίζει την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ οι αναλύσεις στα λύματα για τον κορονοϊό δείχνουν σταθεροποιητικές τάσεις και ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι φτάσαμε στην κορύφωση του 6ου πανδημικού κύματος.

«Ελπίζουμε ότι (η διασπορά του ιού) θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για ακόμη μία – δύο εβδομάδες και μετά θα αρχίσει μια σταδιακή πτώση» τόνισε. 

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, στις περισσότερες πόλεις έχουμε ακόμα αυξητικές τάσεις, με μεγάλες αυξήσεις στα κρούσματα να παρατηρούνται στη Θεσσαλία και στη Θράκη.

Ο ίδιος τόνισε πως και πέρσι την ίδια εποχή είχαμε έξαρση με την μετάλλαξη Δέλτα.

 

«Αντίστοιχη είναι και φέτος η κατάσταση με δύο νέα στελέχη» είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Όμικρον 5 τονίζοντας ότι διαφεύγει της φυσικής ανοσίας που έχουμε αποκτήσει με τους εμβολιασμούς ή τη νόσηση, επομένως «με την έναρξη της κινητικότητας των ανθρώπων την τουριστική περίοδο και τη μη λήψη προστατευτικών μέτρων έγινε η διάδοση του ιού».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις